“Hart In Beweging” bij ‘t Timpke in Borculo

BORCULO – Hart In Beweging is een doelgroep bestemd voor (ex) hartpatiënten die na hun hartrevalidatie van het ziekenhuis dit voort willen zetten op een gezonde en verantwoorde wijze. Onder deskundige leiding worden er verschillende bewegingsactiviteiten aangeboden in heupdiep water. Men hoeft niet te kunnen zwemmen om hier aan deel te nemen.

Wat is het doel van de les?
Ondanks fysieke beperkingen, sportief en verantwoord bewegen, om zo de conditie weer op te bouwen en het vertrouwen weer te herwinnen, te leren om te gaan met die mogelijkheden. Inspanning maar zeker ook ontspanning waar plezier en het contact met lotgenoten centraal staat.

De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur die hier special voor is opgeleid door de Hart en Vaat groep (voorheen Hartstichting) op woensdag van 9.15 – 9.45 uur.

De Hart in beweging (HIB) doelgroep is speciaal opgezet voor de hartpatiënten die op een verantwoorde manier willen blijven bewegen. Deze les wordt gegeven door een gecertificeerde lesgever vanuit de “hartenraad” en is erkend als geschikt voor hartpatiënten. Tijdens deze les is er een goede balans tussen activiteit en rust.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven