Omzien om de toekomst met Zangdagavond in Geesteren


GEESTEREN – Gedwongen sluiting van kerken roept herinneringen op, ook aan veel bezoekers trekkende Zangdagavonden in Geesteren. Tot de coronatijd werden die eens per maand gehouden in de geformeerde kerk. Het gebouw leende zich er uitstekend voor. Gericht op de toekomst wordt daarom op zondagavond 15 oktober (aanvang 19.15 uur) nog één keer zo’n avond vol zang en muziek gehouden. Spontaan werken er zes musici, vijf zangers en een cabaretier aan mee. Daarnaast is er weer veel ruimte om samen te zingen.

Plein
Met een bouwwerk op het plein voor het Geesterense kerkgebouw wordt aandacht gevestigd op dit evenement, dat als thema meekreeg: Alles wat adem heeft love de Here. Hieke Meustege, die jaren werkgroeplid was en ook nu zelf weer zingt, schilderde er zaterdag voor onder het toeziend oog van een paar andere organisatoren. Op zondagmiddag 8 oktober wordt met een kerkdienst al officieel afscheid van het gebouw. Hoewel sommigen met weemoed naar de sluiting van het gebouw zien, is de insteek voor de laatste Zangdagavond bovenal nog één keer te laten zien wat is zo’n accommodatie mogelijk is. In de stille hoop dat ergens nog eens zulke muzikale samenkomsten worden gehouden.

Idee
Een paar enthousiastelingen wisten al snel oud-werkgroepleden te interesseren voor dit idee. Binnen een paar dagen slaagden ze er in even geïnspireerde medewerkers te strikken. Niet alleen uit Geesteren, Gelselaar en Borculo, maar ook uit Neede. Zo werken aan het zeer afwisselende programma mee: Nardi Strijbos (saxofoon), Gerlien Hilhorst (dwarsfluit), Erwin Heinen (gitaar), Gerrit Rensink (trompet), Henny Barnhoorn (doedelzak) en Eelco Schuijl (piano en orgel). Dinie Kossink, Ada Zieverink en Wilbert Oltvoort zingen samen en Engbert Bloemberg en Hieke Meutstege zingen solo. Verder treedt deze avond cabaretier Ruurd Walinga op. Omdat bezoekers van de Zangdagavond altijd graag zelf ook zongen, komt hiervoor in het programma opnieuw alle ruimte.

Foto Henk Oltvoort: Hieke Meutstege, jaren werkgroeplid bij de Zangdagavonden in Geesteren, helpt onder het toeziend oog van enkele medewerkers  schilderend de aandacht te vestigen op de avond vol zang en muziek, op zondag 15 oktober.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven