Aanhouding 21 en 22 jarige verdachte uit Borculo wegens illegaal vuurwerk bezit/handel


BORCULO – Zoals ieder jaar is er aan het eind van het jaar een flinke toename van vuurwerkoverlast. In veel gevallen gaat dit gepaard met opgeblazen brievenbussen, dixi’s of bushokjes! Een aantal weken geleden was de Borculose wijkagent Martijn Schot in Limburg in verband met een ME inzet bij een voetbalwedstrijd. “Daar ging een jongeman zelfs een stapje verder. De “voetbalsupporter” gebruikte een Cobra niet alleen om zaken te vernielen maar wilde deze ook gebruiken om als explosief naar ons toe te gooien. Wat voor schade hij daarmee had kunnen aanrichten hoefden wij hem niet meer zelf uit te leggen. Het explosief ontplofte in zijn eigen hand met het gevolg dat hij bij deze actie zijn eigen hand verloor”. Zo doet Schot zijn verhaal op zijn facebookpagina. 

Risico’s
“De kracht en risico’s van dergelijk vuurwerk werd mij eens te meer duidelijk! Daarom is het opsporen van handelaren en gebruikers ieder jaar weer een speerpunt voor ons! Zo kwam ik vorige week een 21 en 22 jarige verdachte uit Borculo op het spoor. Deze heren boden ook Cobra’s te koop aan waarna wij een onderzoek startte”. Licht de wijkagent toe.  “Nadat wij zagen dat deze heren illegaal vuurwerk hadden verkocht, zijn zij direct door ons aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Borne. Ik hoop en denk dat met deze aanhouding en inbeslagname van 11kg cobra’s een hoop bushokjes, brievenbussen, dixi’s en ledematen bespaard zijn gebleven”.
Illegaal vuurwerk
Vermoed u nou ook dat er mensen in uw omgeving in bezit zijn van illegaal vuurwerk? Laat het de politie weten. Dit kan via facebook of via 0900-8844. Ook kunt u dit melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Uw identiteit blijft in dit geval 100% Anoniem.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven