AtelierRoute Berkelland nodigt ook beginnend kunstenaars uit

RUURLO – In het pinksterweekend in 2024, 19 en 20 mei is er weer de AtelierRoute Berkelland. Een kleine honderd kunstenaars stellen hun atelier open voor kunstliefhebbers vanuit het hele land. De organisatie is in handen van de KunstKring en de ateliers zijn die dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. In de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo wordt een overzichtstentoonstelling ingericht.

Pinksterweekend
KunstKring Ruurlo houdt in het pinksterweekend op 19 en 20 mei de AtelierRoute Berkelland, waarbij (amateur) kunstenaars in heel Berkelland de deuren van hun ateliers openen voor het publiek. De Atelierroute biedt hen een schitterende kans om eigen werk te laten zien en eventueel te verkopen; in een atelier waar zij zelf werken. Het biedt ook de gelegenheid voor een wisselwerking met een publiek dat veel breder is dan alleen dat van de Achterhoek. Voor toeristen is het een unieke mogelijkheid om de schitterende omgeving van Berkelland te leren kennen.

Vormen
Het gaat om veel verschillende vormen van kunst. Er zijn veel verschillende technieken te zien. Keramiek, schilderkunst, beeldhouwwerk, glaswerk, kombuchakunst, et cetera. Het publiek bezoekt wandelend, fietsend of met de auto de ateliers aan de hand van het routeboekje waarin plattegrond staat van de deelnemende kunstenaars. Dit boekje is gratis bij alle ateliers, VVV’s in Berkelland en het Kulturhus in Ruurlo te verkrijgen. Het bezoek aan de ateliers is ook gratis. Een vrije gift wordt zeer gewaardeerd.

Atelier
Iedere (amateur)kunstenaar met een atelier in Berkelland kan meedoen. Het maakt niet uit of men amateur of professional is. De KunstKring maakt daarin geen onderscheid en past geen ballotage toe. De KunstKring wil startende kunstenaars juist stimuleren hun werk te exposeren. Onder welke voorwaarden men zich kan inschrijven, is terug te vinden op de website van de KunstKring (www.kunstkringruurlo.nl).

Inschrijvingen
De Kunstkring verwacht weer veel inschrijvingen. Kunstenaars kunnen met hun eigen atelier inschrijven of aansluiten bij een andere kunstenaar. De KunstKring kan ook een ruimte zoeken als men niet over een eigen atelier beschikt. De termijn voor de inschrijving eindigt 31 januari. Wie nog twijfelt, kan met vragen contact opnemen met Lieneke Tanis, via [email protected].

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven