Combattimento komt naar Ruurlo

RUURLO – Op zaterdag 9 december komt Combattimento (tot 2014 Combattimento Consort Amsterdam) spelen in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuweweg 5. De acht musici brengen zinderende barokmuziek van componisten van Vlaamse en Venetiaanse origine. Het concert begint om 20.00 uur.

​​​​Harmonia Parnassia Barok muziek
Combattimento speelt muziek van componisten uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van het repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. De acht musici vormen een hecht ensemble dat al jaren werkt aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.
Acht mensen op het podium in Ruurlo is heel bijzonder, zo’n groot ensemble zien we bij de KunstKring slechts een enkele keer. Het ensemble speelt graag op kleinere podia, zoals bij ons, omdat de muzikale ervaring intenser is dan in een grote schouwburg. En het contact met het publiek directer. De musici geven ook een kijkje in de achtergrond van deze muziek.

Hoe klonk de muziek in de 17e eeuw?
Combattimento speelt op moderne instrumenten, omdat de musici vinden dat de klank hiervan beter aansluit bij concertbezoekers van onze tijd. De musici vragen zich telkens af: Hoe klonk de muziek toen die werd gecomponeerd? Mag het nu een beetje ruiger? Kan het net iets langzamer? Of juist dynamischer? Het resultaat: spannende en energieke concerten waarmee ze het publiek verrassen en op scherp zetten. Kom op 9 december en ervaar zelf hoe de muziek tot leven komt. Na afloop ga je naar huis met het gevoel dat je een inspirerend en opwindend concert, een uniek verhaal hebt gehoord en beleefd! Op het programma staan werken van onder andere Albinoni (Venetië, 1671), Vivaldi (Venetië, 1678) en Hacquart (Vlaanderen, 1640).

Topsolisten
Combattimento werkt regelmatig samen met topsolisten, zoals Liza Ferschtman, Maarten Koningsberger en Johannette Zomer en met gezelschappen als het Scapino Ballet Rotterdam en de Nationale Reisopera. In het verleden maakte het ensemble onder de naam Combattimento Consort Amsterdam diverse tournees in Duitsland, Spanje, Midden-Europa, Zuid-Amerika, Japan, Rusland en de Verenigde staten. Ook werden meer dan 35 CD- en DVD-producties gerealiseerd.

Musici: Bram Kreeftmeijer – hobo en oboe d’amore, Cynthia Freivogel – viool & viola d’amore, Quirine van Hoek – viool, Marjolein Dispa – altviool, Diederik van Dijk – cello, Erik Olsman – contrabas, Sören Leupold – chitarrone, Pieter Dirksen – clavecimbel

Voor meer informatie en programma zie www.kunstkringruurlo.nl/concerten

Toegangskaarten à € 23,50 (pinapparaat aanwezig) zijn verkrijgbaar via de website en aan de kassa in het Kulturhus. Jeugd t/m 18 jaar gratis toegang

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven