Feestdagen in december op smaak gebracht met joodse gerechten: Geheimen uit de joodse keuken

BORCULO – Op zondag 10 december zwaait gastvrouw Jonah Freud de scepter in de Borculose synagoge. Zij gunt dan haar gasten een kijkje in de joodse keuken en zal hen inwijden in de geheimen van die keuken. Haar verhaal vertelt zij met haar onlangs verschenen kookboek ‘Memmisj’ in de hand, een rijke bron van inspiratie met het oog op de naderende feestdagen. Praten over lekker eten is als een zouteloze maaltijd. Daarom worden er heerlijke hapjes geserveerd. Vanaf 14:00 uur staat de deur van de synagoge open, om 14:30 uur begint de culinaire lezing aan de Weverstraat 4. Deelnameprijs € 10,00, incl. koffie/thee en hapjes.

Unieke keuken
De joodse keuken is uniek in haar veelzijdigheid. Kippensoep, boterkoek en bagels kennen de meesten wel, maar er is zoveel meer! Met de joden hebben ook de joodse recepten zich over de wereld verspreid en zich aangepast aan de lokaal verkrijgbare ingrediënten en bereidingswijzen. Jonah Freud heeft zich haar leven lang ingespannen deze joodse kookcultuur ook in de Nederlandse keuken bekend en populair te maken. En met succes! Ze heeft meegewerkt aan vele koekboeken, als redacteur en als schrijver. Haar belangrijkste boek is ‘Memmisj’, over de joodse wereldkeuken. Zij neemt haar gehoor mee op een culinaire wereldreis. Te beginnen in Europa met recepten zoals kippensoep met matseballen en gehakte lever, vervolgens gaat de reis naar Noord-Amerika voor recepten zoals een broodje visburger en meatloaf. Daarna worden ook Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië nog aangedaan. Jonah onthult niet alleen de lekkerste recepten, ze vertelt ook uitgebreid over de joodse keuken en de verschillen per continent. Het laat de grote verscheidenheid aan joodse gerechten wereldwijd zien. Ook voor vegetariërs is in de veelzijdige joodse keuken veel inspiratie op te doen. Dit alles komt deze zondagmiddag op smakelijke wijze langs en zal hopelijk velen op ideeën brengen om de komende feestdagen culinair tot een succes te maken. En wie zelf aan de slag wil: haar boek ‘Memmisj’ is deze middag te koop, incl. haar handtekening.

Inschrijven
Voor inschrijven en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie synagogeborculo.nl/activiteiten of scan de QR code. Telefonisch inschrijven kan ook: 0545 272754 of 06 23120401.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven