Slipjacht rond Borculo en Geesteren

BORCULO/GEESTEREN – Voor de 48ste keer staat zaterdag 18 november het buitengebied van Borculo en Geesteren in het teken van de jaarlijkse slipjacht. Het jachtcomité Borculo-Geesteren organiseert het evenement samen met de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV). De start is om 13.00 uur op het kerkplein in Geesteren waar de deelnemers welkom worden geheten door het jachtcomité en een afgevaardigde van de gemeente Berkelland. 

Bedanken
Het jachtcomité zal met nadruk alle landeigenaren bedanken die dit cultuurhistorische evenement mogelijk maken. Nadat op een geslaagde jacht is geproost wordt de eerste run ingezet op de Boerenesdijk. Hier en daar zijn er wat aanpassingen in de route in verband met de drassige bodem. De tweede run start rond 13.45 uur op erve Spiekerhorst aan de Nettelhorsterweg. De jacht wordt dan vervolgd richting Landgoed Beekvliet, waar de derde run wordt ingezet. Deze run gaat via de doorwaadplaats bij de Slinge richting de Lebbenbruggedijk waar bij familie te Velthuis de derde kill wordt gehouden.

Eind
De eindkill vindt plaats bij de familie Erinkveld van de Melktap, hier wordt de jacht door de hoornblazers afgeblazen en krijgen de honden als beloning een welverdiende koeienpens voorgeschoteld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven