Stempassen in de bus


BERKELLAND – Deze week zijn de stempassen voor de Tweede Kamerverkiezing in de bus gevallen. U kunt op 22 november stemmen tussen 7.30 uur en 21.00 uur. Gaat u stemmen, neem dan naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsbewijs maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Heeft u na 8 november geen stempas ontvangen, dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit kan heel eenvoudig via onze website of maak een hiervoor een afspraak.

Vervangende stempas
Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Bent u uw stempas kwijtgeraakt, dan kunt u uiterlijk vrijdag 17 november 2023, 17.00 uur schriftelijk/digitaal een vervangende stempas aanvragen. Tot dinsdag 21 november 12.00 uur kan dit aan de balie bij het gemeentehuis. Mocht u alsnog uw ‘oude’ stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet meer stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Volmacht
Wilt u wel stemmen, maar kunt u niet zelf naar een stembureau? Dan kunt u stemmen per volmacht. U kunt een andere kiesgerechtigde in uw gemeente een onderhandse volmacht geven. Dit kunt u heel gemakkelijk zelf doen. Op de achterkant van uw stempas staat het volmachtbewijs. Dit moet u zelf invullen en ondertekenen en degene die voor u gaat stemmen. Degene die voor u stemt, mag alleen voor u stemmen als diegene zijn of haar eigen stem uitbrengt. Als u iemand heeft gemachtigd om te stemmen, dan mag u niet meer zelf stemmen. Wanneer u iemand voor u wilt laten stemmen die niet in dezelfde gemeente woont, dan kan dat met een schriftelijke volmacht. Op de website van de gemeente vindt u informatie over hoe u dat kunt doen.

Kiezerspas
Wilt u stemmen in een andere gemeente dan uw woongemeente? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Ook dat kan eenvoudig via de website, of u kunt een afspraak maken. Voor meer informatie over de stempas kunt u terecht op www.gemeenteberkelland.nl/verkiezingen. Of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 0545 250 250.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven