Anblaozen in Eibergen

EIBERGEN – Zaterdag 2 december gaat de Midwinterhoorngroep Eibergen weer aankondigen dat advent is begonnen. In het kader van het 50 jarig jubileum et een extra accent. Nadat de klokken van de Oude Mattheus en de Nieuwe Mattheus 20.00 uur hebben geslagen, zullen 2 blazers vanuit de beide torens elkaar toeblazen en vertellen dat het advent is.
Daarna zullen de andere blazers van de groep de bosschop verdan blaozen in een rondje in het centrum van Eibergen. Beginnend bij de Nieuwe Mattheus en zo het Hagen in naar de Brink en via de Grotestraat langs de Oude Mattheus weer naar de Nieuwe Mattheus. Zij zullen dit 3 maal doen.
Formeel begint op zondag het eerste advent, maar binnen de RK kerk is er vaak op zaterdagavond een adventsmis en ook bij het Joodse volk begint advent op zaterdag.
De midwinterhoorngroep Eibergen staat altijd weer te trappelen om te mogen blazen, dus hebben ze zich maar snel aangesloten om ook op zaterdagavond te blazen.

Advent
Vooraf zijn de blazers bij elkaar om advent alvast een beetje te vieren en met elkaar een drankje te nuttigen met een warme maaltijd.
Na het aanblazen zult u de groep weer overal horen en tegenkomen.

Kuierroute
Om alvast in de agenda te zetten, de vijftigjarige Midwinterhoorngroep organiseert op 17 december weer een kuierroute met een Abraham en Sara editie. De 5 km lange kuierroute begint om 16.00 uur. De gehele route is verlicht met ruim 500 waxine lichtjes, hetgeen een fraaie sfeer zal geven. Onderweg kunt u allerlei taferelen tegenkomen en natuurlijk staan aan de route wel 30 Midwinterhoornblazers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven