Helikopters vliegen laag tijdens oefening ‘Joint Falcon’


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 12 tot en met 14 december 2023 een oefening voor helikopterpiloten. Er is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd voor Oost Nederland.

Het doel van de oefening
De helikopterbemanningen worden getraind in laag blijven om zich te verschuilen. Dekking zoeken doen zij op lage hoogte achter obstakels, zoals een rij bomen, een bosperceel of heuvel. Hierdoor kunnen zij ongezien hun missie uitvoeren en buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven. Laagvliegen en gebruik maken van de dekking van het terrein is een manier van zelfbescherming voor helikoptervliegers. Dit vraagt om specifieke training en ervaring.

Meer informatie en klachten
Kijk voor meer informatie op: www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Hinder van de vliegbewegingen kan gemeld worden via het online klachtenformulier van defensie: defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast/klachtenformulier. U kunt defensie ook volgen voor actuele informatie, waaronder vliegbewegingen in relatie tot helikopters. Dat kan via X: @dhcluchtmacht.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven