Repair Café Beltrum in de Wanne

BELTRUM – Afgelopen oktober bestond Repair Café Beltrum twee jaar. In oktober 2021 is dit Repair Café gestart met na een financiële bijdrage van het Noaberfonds en stichting Beng, ook ontvingen het een gift van Koersbal Beltrum. 

Gereedschapskar
Afgelopen maart kreeg het Repair Café van Nijenhuis Machines bv in Beltrum een gereedschapskar die zo langzaam aan gevuld wordt met gereedschap en materialen.
Bij het Repair Café kan men terecht voor advies en reparaties. Ritsen, zomen, naadjes, broekzakken, en allerlei andere defecten aan kleding of sportkleding? Men kan het zo gek niet bedenken of de vrijwilligers kijken of er een oplossing voor is. Horloge of klok batterij leeg, bij het Repair Café vervangen ze deze even. Heeft men een kapot elektrisch apparaat? Ook daarvoor kan men bij het Repair Café terecht. De afgelopen twee jaar werden mixers, stofzuigers, radio’s, boormachines, waterkokers, babyfoons en nog veel meer apparaten ‘met een stekker’ gerepareerd. Kerstversiering kapot? Kom eens langs, misschien is deze nog goed te gebruiken na een bezoek aan het Repair Café. Messen, scharen, tuingereedschap of de schaatsen die bot zijn geworden, kan men er ook laten slijpen. Eigenlijk is er geen vraag te gek of de handige vrijwilligers geven advies, repareren of keuren het af als reparatie echt niet meer te doen is. En wat zijn dan de kosten? De bezoeker betaalt voor het onderdeel dat vervangen wordt de kostprijs en verder kan deze een vrijwillige bijdrage doen. Niet alles kan à la minute tijdens het Repair Café hersteld worden; dan neemt een van de vrijwilligers het mee en krijgt men later bericht als het kan worden opgehaald.

23 december
Eens in de twee weken, op de oneven weken, van 10.00 tot 12.00 uur is het Repair Café Beltrum geopend in het Kultuur Huus de Wanne aan het Mariaplein. 23 december is de eerstvolgende gelegenheid en op 6 januari maakt men graag plaats voor de Survival Run Beltrum, maar zijn 20 januari zijn de vrijwilligers weer paraat. Op de lichtkrant bij het Mariaplein is te lezen wanneer er Repair Café is. De afgelopen twee jaar is een hecht team van vrijwilligers ontstaan dat zich graag inzet voor allerlei reparaties.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven