Ruurlo 6 hield afgelopen zaterdag “het zaalvoetbaltoernooi voor het goede doel”

RUURLO – Dit toernooi werd georganiseerd om geld in te zamelen voor Alpe d’huzes. Teamgenoten Jonathan en Julian gaan in juni zo vaak mogelijk deze berg op fietsen. Door een verloting met het rad van avontuur konden er kleine en grote prijzen gewonnen worden, deze prijzen werden beschikbaar gesteld door diverse gulle sponsoren uit het hele land. En de 17 teams die deelnamen op zaterdag 30 december betaalden ook inschrijfgeld. Op de dag zelf werd er ruim 3600 euro opgehaald. Met alle donaties die al gedaan werden leverde het toernooi ruim 4500 euro op. Sportief was het toernooi ook een succes. Sporthal ’t Rikkenhage puilde uit met toeschouwers en voetballers. In de amateurpoule mocht Eddie’s Mannschaft de beker omhoog houden. Na spannende wedstrijden in hun poule hadden ze een punt meer dan de dorstige vetnippels. Captain Eddie jr. straalde van oor tot oor.

Poulewedstrijden
Bij de profs waren er twee poules, na de poulewedstrijden ging de eerste halve finale ging tussen WKNVDV en FC Sterrenstof. (2-0). De tweede halve finale werd gewonnen door Cafe de Kruup, ze versloegen Real Ruurlo met 1-0. De finale gingen dus tussen WKNVDV en Cafe de Kruup. Een Haaksbergen/Lichtenvoordse finale. WKNVDV won met 2-0. De mannen uit Haaksbergen bleken iets fitter en vaardiger en maakten in de laatste drie minuten het verschil. De beste speler van het toernooi werd Zahir Flores. De topscorer was Mika Schrijver. Ignat Fisser werd gekozen tot beste keeper van het toernooi. De gelukkigste keeper van het toernooi was Dennis want die ging met twee hoofdprijzen naar huis. Er was een ereprijs voor FC Biervaatjes want hun waren het sportiefste team binnen en buiten de lijnen. En dat werd uitbundig gevierd.

Geslaagd
Al met al een geslaagd toernooi dat werd afgesloten met optredens van zanger Tim en DJ Obsa. Het toernooi krijgt volgend jaar zeker een vervolg. In welke vorm weten we nog niet maar de meeste teams willen graag weer meedoen.