Schooldamkampioenschap Berkelland bij OBS De Marke 


NEEDE – Op woensdag 29 november heeft het schooldamkampioenschap van de gemeente Berkelland plaatsgevonden bij OBS De Marke in Neede. Schoolteams van verschillende scholen uit de regio kwamen bijeen om te spelen voor een plek in de halve finales van Gelderland. Zo’n damtoernooi is een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met deze denksport.  

In opperste concentratie en met hier en daar wat zenuwen gingen de wedstrijden van start. Er werd gespeeld in 7 teams van ieder 4 spelers. Vele ouders en leerkrachten waren aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Ook leden van damvereniging DIOS Achterhoek waren aanwezig, zij namen de toernooileiding en arbitrage op zich.

Uitslag
Nadat alle wedstrijden waren uitgespeeld bleek team 1 van OBS De Marke de sterkste te zijn. Op de tweede plaats is geëindigd het team van OBS Kiezel en Kei uit Borculo en op de derde plaats het team van IKC Sint Joris uit Borculo. Deze teams mogen meedoen aan de halve finale van Gelderland op zaterdag 27 januari 2024. Er is dus nog even tijd om te oefenen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven