“Zon in de Schoorsteen” bij de Zonnebloem Eibergen


EIBERGEN – De Nationale Vereniging de Zonnebloem viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. De allereerste actie van de in 1949 opgerichte vereniging was “Zon in de Schoorsteen”. De Zonnebloem Eibergen trapt, evenals vele andere Zonnebloem afdelingen, dit jubileumjaar af met deze actie.

Presentje
De deelnemers werden afgelopen week verrast met een leuk presentje.  Deze zijn gemaakt door de deelnemers van leer/werk bedrijf Parlijn in Eibergen. Zij hebben voor deze actie maar liefst tweehonderd schaaltjes beschilderd en er een leuk cadeautje van gemaakt. Een heel karwei maar met een fantastisch resultaat. Vrijwilligers van de Zonnebloem Eibergen hebben de presentjes met een gedicht erbij namens Sinterklaas en de Zonnebloem bezorgd bij haar deelnemers die ze met enthousiasme in ontvangst hebben genomen. Aankomend jaar zal er nog een aantal keren aandacht aan het jubileum besteed worden met o.a. een jubileumfeest voor deelnemers en vrijwilligers in september.

Leuke middag
Elke maand organiseert de afdeling Eibergen een activiteit voor haar deelnemers en bezorgd hen zo een leuke middag. De laatste activiteit van dit jaar is de kerstmiddag op 16 december a.s. in een sfeervol versierde Oude Mattheuskerk. Het koor Schouder aan schouder uit Ruurlo zorgt voor de muzikale omlijsting en deze middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De Zonnebloem is er voor alle mensen met een fysieke beperking van 18 jaar en ouder, er is altijd een afdeling in de buurt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven