1550 deelnemers tijdens 33e survivalrun Beltrum op 7 januari


BELTRUM – Beltrum is klaar voor de 33e survivalrun van de Stichting Survivalrun Beltrum (SSB). Op zondag 7 januari 2024 gaan ruim 1.550 deelnemers de dappere strijd aan tegen de elementen aan over het parcours dwars door wei- en bouwland met vele tientallen hindernissen. De zeer drassige weilanden, akkers en overvolle sloten maken deze editie loodzwaar en uitdagender dan ooit. De 33e editie wordt weer een survivalrun als vanouds, met een record van maar liefst 510 personen die strijden op één van de drie Lange Survivalrunafstanden. ‘Conclusie is dat de Lange Survivalrun in Beltrum enorm leeft. Maar ook de Middellange Survivalrun en de Korte Survivalrun zijn wederom populair Uit alle windstreken van het land komen de fanatieke survival-atleten naar Beltrum, de bakermat van de survivalrun, om de strijd aan te gaan. Een strijd die dit jaar extra zwaar wordt door de vele regenval van de afgelopen periode, maar die extra uitdaging, dat is juist waar een survival-deelnemer zo van houdt’, weet SSB-voorzitter Wieke klein Gebbink.

23 kilometer, 62 hindernissen
Deelnemers aan de Beltrumse survivalrun die een hele run lopen, leggen 23 kilometer af met 62 hindernissen. Voor deelnemers aan de halve run is dat 14 kilometer met 40 hindernissen. De mogelijkheid bestaat ook om het parcours met een groep van vier personen af te leggen. Vorig jaar werd voor het eerst de run met een afstand van 7 kilometer en 28 hindernissen geïntroduceerd. De jeugdleden leggen ook dit parcours van 7 kilometer lang af. De start van de lange afstandslopers is om 9.15 uur op het Mariaplein in Beltrum. De prijsuitreiking begint om 15.00 uur in de tent op het plein.

Vijfhonderd vrijwilligers
Ruim vijfhonderd vrijwilligers maken de surivalrun in Beltrum mogelijk. Zij zetten zich niet alleen in tijdens het evenement, maar ook vooraf en nadien zetten zij zich in bij bijvoorbeeld de opbouw en afbouw van hindernissen. Opvallend zijn de ruim 180 jeugdige deelnemers tussen de 8 en 18 jaar die aan de start verschijnen. De jongste leden van 8 tot 9 jaar lopen het parcours onder begeleiding van een volwassene. Jeugd vanaf tien jaar loopt zelfstandig.

Sfeer in en om Beltrum
Ook voor het publiek is een bezoek aan Beltrum op 7 januari de moeite waard. Het is een prachtig schouwspel om de survivalrunatleten in actie te zien. De houtvuurtjes, de aanmoedigingen van enthousiaste supporters en de vriendelijke hulp van honderden vrijwilligers zorgen voor een sfeervol geheel in en om Beltrum. Ook langs het parcours is een hapje en drankje te verkrijgen en zorgen dweilorkesten Valse Loch en in het dorp de Bellebloazers voor muzikaal vermaak. Op het survivalrunplein in het centrum van Beltrum, waar tevens de
spectaculaire eindhindernis is opgebouwd en de deelnemers dus finishen, is in de tent volop muziek en gezelligheid. De organisatie weet hier een waar festivalsfeertje neer te zetten. In de feesttent een uitgebreid muzikaal programma tot in de late uren en voor jong en oud is hier een hapje en drankje te verkrijgen. De muziek in de tent komt van de Olthuus Brothers, No Flavour en The Travelin’ Band – CCR Tribute. Bij de hindernis bij het ‘Harbers Allee’ aan de Heelweg zorgen Jos ten Hoopen en René Merbis voor muzikale ondersteuning en aanmoediging.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven