Cursus Koken vol verrassingen in Ruurlo


RUURLO – De cursus Koken vol verrassingen voor beginners en gevorderden start op maandagmiddag 26 februari in de Kookloods van Nynke Dolphijn aan de Dorpsstraat 80 in Ruurlo. De cursus bestaat uit vier lessen, steeds van 15.00 tot 18.00 uur. Jarenlang organiseerde de KunstKring kookcursussen zoals koken voor mannen in Doetinchem, bakken met Lientje in Borculo, koken met Rikie in Borculo en Vorden en koken met een thema bij Nynke Dolphijn in de Kookloods op het industrieterrein.

Grote groep
In oktober kon eindelijk weer eens een cursus worden georganiseerd en een grote groep liefhebbers van koken genoot volop van alles wat de Kookloods heeft te bieden. Het aantal aanmeldingen was zo groot dat er mensen op de wachtlijst kwamen. De KunstKring is dan ook blij om weer een cursus in de Kookloods aan te kunnen bieden. Want samen koken is gezellig en het is nog leuker wanneer men daarna, onder het genot van een glaasje wijn, alles samen op kan eten. Opruimen en afwassen hoort er natuurlijk ook bij, maar dat is met vele handen snel gedaan. Nynke Dolphijn, ervaren keukenprinses en uitstekend docente staat garant voor een smakelijke middag.

Heerlijke maaltijd
In de Kookloods is alle apparatuur aanwezig die nodig is om een heerlijke maaltijd te fabriceren. Ook zijn er moderne spullen die men nog nooit in handen heeft gehad. Nynke doet zelf de boodschappen en heeft de ingrediënten in huis om heerlijke gerechten te maken. Men hoeft dus niets mee te brengen, behalve een goed humeur. De kookcursus bestaat uit vier lessen, waarbij het een verrassing blijft welk thema centraal staat.

Afwas
Het koken gebeurt dus samen, net als het eten én de afwas. De deelnemers maken gebruik van diverse seizoensgebonden, eventueel streekgebonden, producten evenals bijpassende kruiden en specerijen. Verschillende kooktechnieken komen aan bod. Voor beginnende koks is er voldoende aandacht, en de gevorderden leren wat tips en tricks. Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele allergieën, maar geef die alsjeblieft bij de aanmelding meteen even door.

Informatie
De lessen zijn op 26 februari en 4 , 18 en 25 maart en de prijs voor deelname bedraagt 140 euro voor vier lessen (inclusief maaltijd en twee consumpties). Aanmelden kan via www.kunstkringruurlo.nl/cursussen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven