Alt Henny aan ’t Goor en tenor Herman de Haas zijn beiden 50 jaar lid van het net gestopte koor Jubilate; sopraan Jenny Driezes zong er 25 jaar

NEEDE – Afgelopen donderdag kwamen de koorleden van het Christelijk Koor Jubilate Neede nog eenmaal bijeen in gebouw Diekgraven. Met nog een ledenvergadering te gaan, is dit samenzijn het laatste wat het koor nog rest. Eind 2023 is Jubilate gestopt met haar zangactiviteiten. Na 115 jaar komt er een eind aan een koor dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Er werden nog wel drie jubilarissen geëerd voor in totaal 125 jaar lidmaatschap.

Zonnetje
De laatste jubilarissen werden tijdens deze bijeenkomst in het zonnetje gezet. Alt Henny aan ’t Goor en tenor Herman de Haas zijn beiden 50 jaar lid van het koor. Sopraan Jenny Driezes heeft nog net de 25 jaar vol kunnen maken. De jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Dick Lammers. Zij werden geprezen voor hun zangkwaliteiten en de inzet in de afgelopen jaren. De nodige herinneringen werden opgehaald, dit alles doorspekt met de nodige anekdotes. Als dank voor hun trouwe lidmaatschap ontvingen de drie jubilerende koorleden uit handen van secretaris Greetje Agterhuis een sculptuur. Penningmeester Gerrie Nijland maakte het plaatje compleet door het aanbieden van een bloemetje.

Verrast
De GWK commissie, Geld Werving Koor, had tijdens deze bijeenkomst de organisatie in handen. De koorleden en partners werden verrast met een warm en koud buffet. Nadat men heeft genoten van de maaltijd, mochten de koorleden hun behendigheid en kennis testen tijdens een spelelement. Alt Gerrie Dezentje kwam als beste uit de bus. De prijs die zij ontving is een wandtegel met het opschrift ‘De alleskunner Jubilate 2024’. De bijeenkomst werd afgesloten met het zingen van het lied Ga met God. Voor de allerlaatste keer begeleidde dirigent Henk Linker het koor op de piano. Met gemengde gevoelens, maar ook met een gevoel van dankbaarheid, eindigde dit samenzijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven