Jacqueline Stoteler uit Eibergen geeft ontspannings- en mindfulnesslessen aan kinderen

EIBERGEN – Van kinderen wordt in de huidige tijd veel gevraagd. Ze staan doorlopend bloot aan allerlei prikkels en worden geconfronteerd met verwachtingen van anderen. Volwassenen, leeftijdsgenootjes, allemaal leveren ze bedoeld of onbedoeld een bijdrage aan het beeld dat het kind van zichzelf heeft. Soms komen kinderen daardoor steeds verder af te staan van hun eigen ik. Ze hebben een vol hoofd, weinig zelfvertrouwen of kunnen zich moeilijk concentreren. Herkenbaar? De training Relax Kids kan helpen! De Eibergse Jacqueline Stoteler wil met deze training spelenderwijs kinderen ondersteunen die even niet lekker in hun vel zitten of worstelen met iets. Tijdens de training hoeven kinderen even niets en is er tijd en ruimte om te dansen, te spelen, kortom even lekker het hoofd leeg maken.

Eigen coachpraktijk
Jacqueline heeft sinds december 2021 haar eigen coachpraktijk Zo Jij – Coaching & Training. Haar passie: het ontdekken wat de behoefte is van het individuele kind. Wat schuilt er achter zijn of haar gedrag, wat heeft het kind nodig? “Elke keer is dit weer een mooie zoektocht.” De uitdaging is voor haar het ondersteunen van kinderen met unieke behoeftes. Jacqueline heeft jarenlang ervaring met het werken met kinderen. Ze werkt bij Kentalis als pedagogisch behandelaar met kinderen met het vermoeden van een taalontwikkelingsstoornis. Daarnaast heeft ze sinds enkele jaren haar praktijk Zo Jij – Coaching & Training.

Ontspannen, zelf vertrouwen, focus en concentreren
Jacqueline leert kinderen met Relax Kids vaardigheden aan om te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen, te focussen en te concentreren. “Het helpt bij het ontwikkelen van fantasie en creativiteit en om beter te slapen. Spelenderwijs leren kinderen de verbinding te maken met zichzelf, tussen eigen hart en hoofd. Ze  mogen ervaren waar ze behoefte aan hebben, hoe ze zich kunnen uiten en verwoorden. Dit allemaal zodat ze zichzelf beter leren kennen en te ontdekken wat ze in hun eigen lijf voelen.” De lessen omvatten onder meer beweging, dans, spel, ademhalingsoefeningen en visualisatie (mindfulness- en ontspanningsverhaaltjes). Een les duurt 60 minuten en heel prettig is dat de groepjes klein (6 tot 8 kinderen) zijn. Relax Kids is er voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Aangepast
Jacqueline wil daarnaast ook graag voor tieners van 10 tot 14 jaar een groep starten. De essentie van de training is vergelijkbaar met die van de jonge kinderen, maar wel aangepast aan de belevingswereld van de tieners. Juist in deze leeftijdscategorie is het hebben van een positief zelfbeeld erg belangrijk. Daar zal extra veel aandacht aan besteed worden. Ouders zijn een onmisbare schakel. Voorafgaand aan zowel de individuele coaching,  als Relax Kids is er altijd persoonlijk contact in de vorm van een kennismakingsgesprek of introductieles.

Meer weten?
Kijk dan op de website van Zo Jij – Coaching & Training(www.zo-jij.nl)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven