Plork-zanger zoekt steun voor ernstig zieke vriendin in briefvorm

BORCULO –  De frontman van de Berkellandse muziekgroep Plork en de Aannemers, Marijn de Zeeuw, roept fans en anderen op om kaarten te sturen naar zijn vriendin Sabine. Voor de tweede keer is er bij haar borstkanker vastgesteld, de post kan een mooie steun in de rug zijn.“Het kleed wordt aardig onder je voeten vandaan getrokken als je dat hoort”, verzucht De Zeeuw, die het slechte nieuws tijdens de feestdagen te horen kreeg. In 2021 werd er bij zijn Sabine ook al borstkanker vastgesteld. “Wij dachten dat ze er vanaf af was na zware chemo’s en een operatie”, legt de zanger uit. “Maar na de amputatie is er waarschijnlijk wat blijven zitten. Nu is het dus uitgezaaide borstkanker geworden, en dat hoorden we inderdaad tijdens de feestdagen. Verschrikkelijk nieuws.”

 

Het nieuwe behandeltraject is uitgestippeld. “We zitten daar volop in”, legt De Zeeuw uit. “Ze heeft nu net twee chemokuren in tabletvorm achter de rug. Deze week begint ze met de derde kuur, dan volgt een scan en gaan we kijken of het aangeslagen is. Dan wordt het opereren en bestralen. Het vreet wel aan je, aan ons, je gaat er mentaal behoorlijk aan onderdoor als partner zijnde. Dus ik dacht, laat ik eens een kaartenactie opzetten voor mijn meisie.”

 

Steun met post
Op de Facebookpagina van zijn band roept de zanger mensen op om brieven te sturen naar hun thuisadres in Borculo: ‘Graag zou ik langs deze weg aan U allen willen vragen om Sabine een kaart te sturen zodat ze zich gesteund voelt omdat ze dat heel hard nodig heeft! Als u hieraan gehoor wilt geven zal mijn dank erg groot zijn!’ De Zeeuw hoopt op veel respons: “Gewoon om een hart onder de riem te steken.”

 

Plork gaat door?
Zijn thuissituatie staat in schril contrast met de rol van De Zeeuw bij feestband Plork en de Aannemers, die vorig jaar ‘in beperkte mate’ terugkeerden uit hun pensioen. “De geplande optredens gaan in principe gewoon door”, zegt de zanger. “Mocht het verhaal heel erg naar worden met mijn vriendin, zal dat waarschijnlijk wel veranderen. Maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit. Mijn vriendin gaat genezen en daarmee is de kous af.”

 

Adres
De kaarten kunnen worden verstuurd naar:
Sabine
Lijsterbesstraat 36
7271HM Borculo

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven