“Roel is een strijder met een hart van goud”

BORCULO – Food Reporter en Gault&Millau kennen aan talentvolle jonge chefs de titel “New Chef on the Block” toe. Maandag 5 februari vond de Gault&Millau-gids presentatie plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. In het bijzijn van bijna duizend professionals uit de restaurantwereld, ontving Roel Sieverink uit Borculo de titel New Chef on the Block.

Koksmuts
De geboren en getogen Borculoër wilde in eerste instantie boer worden. In zijn jeugd was hij vaak te vinden op de boerderij van zijn oom, maar toen hij op de middelbare school een beroep moest kiezen, ging zijn voorkeur toch uit naar die van kok. De koksmuts bleek hem als gegoten te zitten, en Roel heeft inmiddels naam gemaakt als chef bij onder andere de Tuinkamer in Ruurlo en nu als chef en eigenaar van de Olliemölle in Borculo. “Zolang ik droom van mijn eigen restaurant wist ik dat de Olliemölle mijn plek moest worden.” Samen met zijn vriendin Kim Blaauw als gastvrouw, wil Roel het concept Fine Dining op de kaart zetten. “Onder Fine Dining verstaan we gezellig de hele avond tafelen. Genieten van hoge kwaliteit eten en producten. Het is een complete beleving.” Het samenwerken met je partner kan soms lastig zijn, vertelt Roel met een lach. De grens tussen werk en privé vervaagt soms en je ziet elkaar heel veel. “Maar we hebben ook veel respect voor elkaar gekregen.” Vult Kim aan. Beide hebben hun eigen rol in het restaurant en vullen elkaar goed aan.

Gids
Elk jaar brengt Gault&Millau een (online)gids uit met daarin restaurants die tot de absolute top van Nederland behoren. Restaurants worden beoordeeld in een schaal tot 20 punten. In de gids werden de Olliemölle, en natuurlijk Roel, beloond met 13,5 punten.
Gault&Millau spreekt van een sfeervolle bistro met een smaakvolle, creatieve en evenwichtige keuken. Met New Chefs on the Block biedt Food Reporter een podium aan jong culinair talent. Dit evenement vond plaats voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe gids van Gault&Millau.

Even wennen
Toen Roel en Kim het restaurant iets meer dan een jaar geleden overnamen van Gea Meppelink, was het voor de gasten wel even wennen aan het nieuwe menu. “We hebben geprobeerd om de overgang geleidelijk te laten verlopen.” Inmiddels zijn de meeste gasten er wel mee bekend en weten Roel en Kim hun doelgroep goed aan te spreken. In de voormalige watermolen kun je genieten van de Franse keuken. Denk aan bijvoorbeeld ganzenlever, verse truffels, kreeft, oesters en uiteraard wild in het najaar. Zijn producten haalt Roel het liefst zo veel mogelijk lokaal en zo vers mogelijk. Dagelijks is hij dan ook te vinden bij zijn kameraad Berry van De Jonge Groente en Fruit. Hier haalt hij niet alleen verse ingrediënten, maar doet hij ook regelmatig inspiratie op. De Franse keuken kan wel het beeld schetsen van een prijzige keuken, maar zoals het duo aangeeft, kun je het zo duur maken als je zelf wilt. “Kom het gewoon zelf eens ervaren.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven