Suzan en Patrick Zieverink bij vervolg EK selectie veldklootschieten


RUURLO – Op zaterdag 24 februari werd de 3e van 4 wedstrijddagen van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. De beste klootschieters van Nederland kwamen ditmaal samen bij vereniging Lattrop-Brecklenkamp. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was ondanks de vele regen van de afgelopen weken relatief goed te bespelen.

Heren
Bij de heren is 1 klootschieter uit de Achterhoek vertegenwoordigd op de onderdelen veld en zetten, Patrick Zieverink van KV ’t Broek.
Patrick ging goed van start. Het niveau was goed. In een spannende wedstrijd werd hij met een score van 8 schoten en 37 meter 9e. In de tweede omloop werden de omstandigheden door de opdrogende baan iets beter. Patrick ging prima van start, maar een paar iets te hoog geplaatste schoten zorgden ervoor hij de geringe opgebouwde voorsprong verloor. Met een score van 8 schoten en 74 meter werd hij ook ditmaal 9e. Patrick staat in de tussenstand nog steeds op de 11e plaats. Hij heeft 1 punt achterstand op Bas Senger die 10e staat. Hopelijk kan hij de laatste wedstrijddag zich nog 1 plaats verbeteren om deelname aan het EK veilig te stellen. Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de 3 schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de heren) bepalen de uitslag. Patrick begon matig door een veel te hoog schot van maar 38 m. De 2 overige schoten waren prima met afstanden van 59 en 61 m. en hij eindigde desondanks op slechts 1 meter van de winnaar op een 2e plaats.

Dames
Suzan Zieverink is de Achterhoekse deelneemster bij de dames. Zij behaalde in de 1e omloop na een goede wedstrijd een 3e plaats met 9 schoten en 35 meter. De 2e wedstrijd ging ondanks de ingetreden regen vrij goed. Met een score van 9 schoten en 11 meter eindigde ze op een keurige 4e plaats. Suzan staat in de tussenstand op een veilige 2e plaats. Ook bij het onderdeel zetten is Suzan Zieverink namens ’t Broek vertegenwoordigd. Met de 375 gram zware kloot gingen ditmaal alle schoten goed. Met een totaal afstand van ruim 119 meter bleef ze iedereen voor en werd ze winnaar van deze 3e dag. De laatste CT-veldwedstrijd is op zaterdag 9 maart bij vereniging KV Zwolle (Groenlo).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven