Broer en zus Zieverink uit Ruurlo beste bij kwalificatie EK – zetten

RUURLO – Een prima geprepareerde veldbaan in Zwolle (Groenlo) was het decor voor de laatste veld- en zetwedstrijden in de Champions Tour reeks. Broer en zus Zieverink, beide lid van KV ’t Broek uit Ruurlo, zijn namens de AKF de enige klootschieters die zich op deze onderdelen kunnen meten met de landelijke top. De beste 10 heren en de beste 6 dames worden per onderdeel afgevaardigd naar het EK 2024 in Neuharlingersiel.

Topdag
Patrick stond bij het ingaan van de laatste wedstrijddag op de 11e plaats. Hij moest dus een topdag hebben en de directe concurrentie mocht niet te veel punten halen. De eerste omloop ging matig. Patrick had wat moeite om de kloot op de juiste hoogte weg te krijgen. Hierdoor liet hij per schot wat meters liggen. Deze ronde eindigde hij op de 10e plaats met 8 schoten en 69 meter over de finish. Helaas voor hem waren zijn directe concurrenten in goeden doen en liep de achterstand significant op i.p.v. dat hij inliep. De 2e omloop ging met 7 schoten en 18 meter duidelijk beter, maar ook zijn concurrenten presteerden beter. In deze omloop werd hij 12e. Alle resultaten bij elkaar opgeteld resulteert erin dat Patrick op een 12e plaats is geëindigd en dat hij op dit onderdeel niet is geselecteerd voor het EK klootschieten 2024. Jammer maar zoals Patrick samenvatte; “Ik ben op waarde geklopt.”

Stuk beter
Zusje Suzan, 2e tijdens de laatste EK onderdeel veld, stond er op een 2e plaats er stuk beter voor. De achterstand op nr. 1 Europees kampioen Silke Tulk was te groot om nog in te kunnen halen. In de eerste omloop gingen de dames gelijk op en waren de verschillen erg klein. Suzan eindigde op de 6e plaats. Een resultaat om te schrappen. De 2e omloop was van een beter niveau. Ook waren in deze omloop de verschillen weer erg klein. Suzan werd met 9 schoten en 50 m, ditmaal derde. Het algemeen klassement kon opgemaakt worden. Winnares werd Silke Tulk met 54 punten. Suzan werd met 45 punten 2e ruim voor nummer 3 Imke Haring o/g Brugger met 35 punten. De doelstelling om mee te mogen doen tijdens de EK was hiermee gehaald.
Na deze veldwedstrijden stonden de zetwedstrijden op het programma, dit onderdeel wordt internationaal gedomineerd door de Duitsers. De afvaardiging voor de EK worden geselecteerd uit de deelnemers van de onderdelen veld en straat. Zowel Patrick als Suzan maakten kans op de eindzege. Patrick begon met een superschot van ruim 64 meter aangevuld met schoten van ruim 61 meter en 56 meter. Zijn totaal bedroeg maar liefst 182,10 meter. De concurrentie was ook goed op dreef maar konden deze score niet verbeteren. Na het optellen van alle punten behaald in de 3 beste omlopen bleek Patrick met 41 punten de totaalwinnaar te zijn. De nummers 2 t/m 4 behaalden 40 punten wat maar weer aangeeft hoe klein de verschillen zijn in deze discipline. Indien Patrick zich plaats voor het onderdeel straat, deze kans is zeer groot, dan mag hij ook op het onderdeel zetten deelnemen aan het EK 2024.

Dames
Dan de dames. Vooraf was al bekend dat de titel tussen Suzan en Silke Tulk zou gaan. De dames maakte er een goede en vooral spannende wedstrijd van. Met minimaal verschil was de dagwinst voor Suzan die 132,80 meter in 3 schoten liet noteren. Silke volgde op slechts 10 centimeter! De einduitslag was hiermee ook voor Suzan die met 27 punten Silke Tulk 2 punten voor bleef. Uniek dat broer en zus beiden dit onderdeel winnend weten af te sluiten.

Met de behaalde resultaten mag Suzan naast het onderdeel veld dus ook meedoen op het onderdeel zetten tijden de EK 2024. Het EK wordt gespeeld van 9 t/m 12 Mei in Neuharlingersiel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven