Eetcafé Rekken ziet Abraham én Sarah

REKKEN – Volgens de bijbel werd Abraham 175 en zijn vrouw Sarah 127 jaar oud. Aan die leeftijd hebben ze in Rekken geen boodschap. Wél dat het Eetcafé in februari de 50ste maaltijd serveerde sinds de start in mei 2018.  Dat feit werd in Den Hof feestelijk luister bijgezet door precies 50 gasten uit te nodigen.

Gouden diner
Voor
het smulfestijn liet gastvrouw Marianne Blaauboer weten dat er slingers hingen vanwege het gouden diner. Daarom was er een extra vierde gang, een gebakpop in de vorm van een Abraham, rijkelijk gevuld met amandelspijs. Samen eten verbindt, zo besloot ze, maar ook door even stil te staan bij het overlijden van vaste gast Bernadette ter Woorst.

‘Als de katten muizen, miauwen ze niet’…….hulpkok Jaqueline Knappstein
Het menu startte met een salade van rucola, peer en danish blue. De peer vormde een lekker contrast met de Deense, sterk blauwgeaderde roomkaas. Het hoofdgerecht was coq au vin, wortelen à la forestière en gekookte aardappelen. De in wijn gemarineerde kip viel van zijn stokje, zo heerlijk gaar. Als besluitpanna cotta met kersen en chocolade. ‘Als de katten muizen, miauwen ze niet’, merkte hulpkok Jaqueline Knappstein op. Een gezegde precies in de prik, want gezellig geklets viel nu plotseling stil. Mjam, mjam, wat genoot ieder van dit Italiaanse nagerecht. Kookteamlid Henk Weijers zette vervolgens Chris en Marianne Blaauboer in de eer, omdat zij via het Steunfondsvan Rotaryclub Neede € 2000 verwierven. In de loop van 2024 hoopt het Eetcafé vanuit Den Hof over te gaan naar de Antonius. Dat wordt een overstap van gas naar inductie-koken, en daar is een compleet nieuwe pannenset voor nodig. De Rotary-bijdrage komt dus als geroepen.

Hoofdkoks
Daarna sneden Wolf Volkmann en Marco Venderink-Tuinstra de smakelijke Abraham aan. Koken kan iedereen, maar beide hoofdkoks hebben het vakmanschap om voor zon grote groepgasten planmatig te koken en uit te serveren. Als dank kregen beiden een Eetcaféschort omgehangen. Johan Voortman, nieuwbakken lid van Dorpscoöperatie Rekken (DCR), liet pannenkoekenmeel bezorgen. Dit om onder de aandacht te brengen, lid van de DCR te worden. Een voorstel om de Dorpscoöperatie uit te nodigen dit op een ander moment nog eens toe te lichten, werd geprezen. De keukenbrigade was compleet met Alie, Betsie, Charon, Chris, Ellen, Greet, Henk, Jaqueline, Marianne, Marco, Martin, Peter, Trudy en Wolf.

 

Volgende keer
Het volgend diner is
op dinsdag 5 maart 2024 in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. De gastenlijst zit al tjokvol, dus dat wordt uitwijken naar april. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of [email protected]  kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)  

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven