Finale plaats voor RGV Ruurlo springers


RUURLO – Afgelopen weekend stond in het teken van trampolinespringen. Vier springers van RGV reisden vrijdag af naar Alkmaar om deel te nemen aan de Dutch Trampoline Open op zaterdag 16 en zondag 17 maart. DTO is een  internationale wedstrijd, waar maar liefst ruim 18 landen aan deelnemen.

Zaterdag
De zaterdag wedstrijd bestond uit de voorrondes individueel. Wout Krabbenborg 20 jaar kwam uit in de categorie Boys 17-21 years. Van de RGV springers was hij als eerste aan de beurt. Het inspringen in de trainingshal ging lekker hetgeen vertrouwen gaf in de wedstrijd. Bij de heren en dames categorie spring je in de voorronde twee keer een keuze oefening  (een oefening bestaat uit 10 verschillende springfiguren die achter elkaar gesprongen moeten worden) waarvan de hoogste score telt. Wout zijn eerste oefening eindigde met de tweede sprong op de mat. Helaas geen beste score met nog 1 kans om een goede score neer te zetten. De tweede oefening wist hij wel tot een goed einde te brengen. Hij eindigde op een nette 27e plaats. Toen was het de beurt aan Mady Brundel in de categorie Girls 17-21 years en Alysia Buitenhuis in de categorie Girls 15-16 years. Beide categorieën waren zeer groot. De jongere springers (11-16 jaar) springen in de voorronde een verplichte- en een keuze oefening. Mady zette gelijk een goede score neer met haar 1e oefening. Met de tweede oefening wist zij haar score nog met ruim 2 punten te verbeteren. Zij eindige in een zeer groot en sterk deelnemersveld op een prachtige 32e plaats. Alysia sprong een nette stabiele verplichte oefening. Ook haar keuze oefening wist zij tot een goed einde te brengen. Het leverde haar een mooie 29e plaats op. Als laatste was Larissa aan de beurt. Tijdens de verplichte oefening was het nog even spannend omdat zij dicht bij de rand sprong, maar maar gelukkig wist zij de oefening goed en netjes af te maken. Voor haar keuze oefening zette zij ook een mooie score neer. Larissa wist een goede 26e plaats te behalen.

Zondag
Zondag werd er synchroon gesprongen. Mady Brundel nam met haar partner Nikki Garritsen van KDO Apeldoorn deel. Het inspringen liep voorspoedig de dames sprongen vol zelfvertrouwen. Na de opmars nog even twee oefeningen inspringen ( 2 touch) in de wedstrijdhal. De eerste oefening was super synchroon en netjes uitgevoerd, hetgeen een mooi puntentotaal opleverde. De tweede oefening was net iets minder, maar ook hier telt de beste score van twee oefeningen. Tot onze grote verrassing hadden de dames met hun score een finale plaats bemachtigd. 70% van het aantal deelnemers met een maximum van 8 paren mochten een finale springen en zij zaten erbij. Na de dames was het de beurt aan het synchroonpaar Wout Krabbenborg en Danny  Pruis (Triffis Alkmaar). Zij namen deel bij de Senior men 17+. De voorbereiding naar de wedstrijd was niet optimaal. Danny is nog herstellende van een knie operatie. Zij moesten het doen met  twee keer samen trainen. Ondanks dat wisten zij twee keer hun oefening goed uit te springen.

De finale
Mady en Nikki mochten nog 1 keer hun oefening laten zien. Alle scores beginnen op nul. Helaas liep de finale oefening niet zoals gepland. De meiden kunnen zeer trots zijn op hun fantastische behaalde 8e plaats in een zeer groot en sterk deelnemersveld op een internationale wedstrijd. De springers van RGV zijn weer een mooie ervaring rijker en gaan weer hard aan de slag voor de plaatsingswedstrijden.

Op de foto links Mady Brundel en rechts Nikki Garritsen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven