Initiatief voor Fietsmaatjes-project in Eibergen

EIBERGEN – Een initiatiefgroep in Eibergen is opzoek naar mensen die zin en tijd hebben om samen Fietsmaatjes Eibergen op te richten. Fietsmaatjes is al in bijna 50 Nederlandse gemeenten succesvol en zorgt ervoor dat duizenden mensen die graag fietsen, maar dit niet meer zelfstandig kunnen of willen, er toch weer lekker op uit kunnen. Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Samen met vrijwilligers trekken zij er op een duofiets met elektrische trapondersteuning op uit. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn of haar eigen tempo.

Concept
Het programma van Fietsmaatjes is een beproefd concept: het biedt een solide organisatie waarbij vrijwilligers en gasten samen maatjes worden. De ervaring is dat Fietsmaatjes iedereen blij maakt. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten. Op www.fietsmaatjes.nl vind je meer informatie of bekijk de filmpjes welke het plezier in het (duo)fietsen laten zien. “Wij zoeken enthousiaste initiatiefnemers die willen helpen om Fietsmaatjes Eibergen op te zetten”. Zegt Ine Schenk.

Informatie
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten?Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandagavond 25 maart van 19.30 – 21.00 uur in Dorpshuis De Huve, Grotestraat 52 in Eibergen. Vanuit Fietsmaatjes NL zal Joke Boevink op deze avond van alles over het project vertellen en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. “Wij vinden het fijn wanneer je van tevoren aangeeft dat je komt, maar ook zonder bericht vooraf ben je van harte welkom!”. Opgeven kan door te mailen naar: [email protected] 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven