Klootschietvereniging ’t Broek in de laatste competitie netjes vierde


RUURLO – KV Beuningen had nog kans om de Landelijke straat titel mee naar Beuningen nemen. Winst was dan wel nodig om directe concurrent Zwolle in te halen en er moest nog twee teams zijn die beter zouden zijn dan Zwolle. Dit gebeurde echter niet, waardoor Beuningen de titel aan zich voorbij zag gaan. De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Geesteren (Ov) bij afdeling Midden Twente.  Bij het ingaan van de laatste wedstrijd hadden nog 2 teams zicht op de landelijke titel. Koploper Zwolle gevolgd op 2 punten door Beuningen. De overige teams hadden al te veel achterstand om deze teams te kunnen inhalen.

Reserves
Dat Zwolle de eerste plek niet wilde afgeven aan Beuningen was erg duidelijk. Ze hadden maar liefst 2 reserves meegenomen, in het geval dat er toevallig een geblesseerde zou zijn. Beuningen daarintegen had alle pijlen gezet op winnen. Dit was dan ook direct duidelijk. Beuningen begon erg goed aan de wedstrijd. Zwolle wist dat de onderlinge wedstrijd niet gewonnen moest worden, zolang ze maar voor de rest bleef. Beuningen zette een uitstekende score neer van 46 schoten. In een direct duel werd Zwolle met 3 schoten verslagen. Niet dat Zwolle niet op dreef was want zij eindigden met 49 schoten keurig op de tweede plaats door voldoende meters over de finish. Hiermee was Zwolle (foto) de winnaar van de Landelijke Straatcompetitie editie 2023 – 2024. De top 3 werd compleet door Ons Streven.

Ruurlo
KV ‘t Broek uit Ruurlo had 53 schoten nodig en werd in de laatste competitie netjes vierde. In een mooie en gelijk opgaande wedstrijd werd gewonnen van directe concurrent Lattrop Brecklenkamp (57 schoten), maar de 7e plaats kon niet worden gepakt door de mannen uit Ruurlo. Daarvoor was het verschil te groot. Bij de vrouwen werden de dames van Beuningen, net als vorig jaar, onbedreigd kampioen. Een mooie afsluiting van de klootschietcompetitie op landelijk niveau. Jammer dat er geen damesteam uit de Achterhoek meedeed dit jaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven