Museum De Lebbenbrugge open op 2e Paasdag


BORCULO – Museum De Lebbenbrugge gaat weer open. Het museumseizoen begint dit jaar op zondag 14 april, maar ook op 2e Paasdag, maandag 1 april, kunt u het museum bezoeken en genieten van het heerlijke tuinterras. De afgelopen maanden hebben veel vrijwilligers hard gewerkt aan de nodige onderhoudswerkzaamheden en de grote schoonmaak, zodat alles klaar is voor het komende seizoen.

Jachthuis
De Lebbenbrugge is een historische boerderij uit de 16e eeuw en heeft ook dienstgedaan als jachthuis voor de Heren van Borculo, was tolboerderij en zelfs ooit een van de oudste postkantoren van Nederland. Het museum ligt aan een zandweg, ooit een Hessenweg; een belangrijke handelsroute van Duitsland naar onze Hanzesteden aan de IJssel. Binnen in het museum maakt u kennis van het boerenleven van rond 1900. Zowel het gebouw als de plek zijn dus van bijzondere historische waarde, zeker een bezoek waard.

Dagelijks
Museum De Lebbenbrugge aan de Lebbenbruggedijk in Borculo is op 2e Paasdag en daarna vanaf 14 april dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. U kunt het museum zelfstandig bezoeken, maar ook gebruikmaken van een gratis rondleiding door een van onze gidsen, met bijzondere verhalen en interessante informatie over het gebouw en de locatie. Toegang tot het bezoekerscentrum en het terras is gratis, voor het museum en de museumtuinen koopt u voor €5,00 een kaartje. Meer informatie is te lezen op de website www.lebbenbrugge.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven