Naoberschap tijdens de NL doet op het sportpark de Bijenkamp


EIBERGEN – Op 15 en 16 maart organiseerde het oranjefonds de jaarlijkse grote vrijwilligersactie om de vrijwillige inzet meer in de schijnwerpers te zetten. Afgelopen jaren was dit bij ASV al een bekende dag om met een grote groep vrijwilligers samen vrijwilligerswerk te doen bij de atletiekvereniging.

Breder
Dit jaar is dit breder aangepakt en stond op 16 maart de NL Doet als een sportpark Bijenkamp brede vrijwilligersdag. Een dag met veel klussen om het mooie sportpark nog groener, op te ruimen en schoner te maken om weer lekker te kunnen buitensporten.Naast het samen bezig zijn, is dit ook een mooi moment om elkaar te ontmoeten en te versterken. Het Naoberschap was zaterdag goed te zien. Om 9 uur zijn na een kop koffie de werkzaamheden opgestart. Zo zijn naamverwijzingsborden weer schoon gemaakt en is het zwerfafval opgeruimd. De mooie MTB baan is bijgewerkt en struiken en bomen zijn bij gesnoeid zodat het parcours weer veilig gebruikt kan worden door de verschillende mountainbikers die de bijenkamp weten te vinden. Een groep vrijwilligers heeft ook onderhoud gedaan aan het 2 km lange Bijenpad , dit mooie wandelpad door de groene omgeving gaat langs alle vereniging.

Groener
Ook is het sportpark weer groener geworden door het aanleggen van verschillen groenzones bij de verschillende verenigingen. Zo is er olifantsgras aangeplant bij FC Eibergen en bij ASV is er een groen haag aangebracht langs de kantine en zijn er verschillende perkjes aangelegd ingezaaid met bloemenmengsel. Na de geslaagde dag waren alle werkzaamheden gereed en wordt er al uitgekeken naar een volgende NL doet dag. Wil je ook een vrijwillige bijdrage leveren, meld je dan aan bij één van de verenigingen er is altijd wel iets te doen waar jouw inzet gewaardeerd wordt.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven