Poolonderzoeker Dr. Maarten Loonen komt naar Eibergen

EIBERGEN – Op 7 april komt Maarten Loonen naar Eibergen om beelden te laten zien en te vertellen over de prachtige natuur op Spitsbergen en de bedreigingen voor dit geweldige landschap. Thema: Fantastische natuur en wetenschap, pijnlijke klimaatverandering.

Universiteit
Als ecoloog verbonden aan de universiteit van Groningen, doet Maarten al ruim 33 jaar onderzoek in Ny-Alesund op Spitsbergen naar het gedrag van trekvogels en veranderingen in de leefomgeving. Temperatuurstijgingen en de gevolgen voor mens, dier en plant zijn hier volop zichtbaar.
Maarten is een boeiend verteller, die met enige regelmaat zijn verhaal op de Nederlandse radio en televisie vertelt.


Link
Maarten heeft nog een link met Eibergen, Arjen Drost geboren Eibergenaar (die in 2023 is overleden) heeft in de tijd van zijn studie biologie aan de universiteit in Groningen, meegewerkt aan het onderzoek van Maarten Loonen op Spitsbergen naar de biologie van brandganzen en noordse sterns, hun voedsel en bedreigingen.
Arjen gaf met enige regelmaat een lezing in Eibergen over het prachtige Arctische landschap en liet met beelden zien wat de klimaatverandering teweeg brengt.

Informatie
De lezing van Maarten Loonen is op 7 april en begint om 14.00 uur in de Huve Grotestraat 52 in Eibergen. De entree is
7,50 met inbegrip van een kop koffie of thee. Na de lezing is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen aan Maarten Loonen.

Na aftrek van alle kosten gaat het resterende bedrag naar Carbonkiller.org.

Voor meer informatie [email protected] of 06 25 12 43 45

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven