School Noord, de H.W. Heuvelschool en obs Kiezel en Kei worden samengevoegd tot een school in gebouw Staring College Beukenlaan in Borculo

BORCULO – Stichting Openbaar Primair Onderwijs Noord Oost Achterhoek (OPONOA) gaat voor één gezamenlijke basisschool in Borculo. Daarin zullen de huidige School Noord, de H.W. Heuvelschool en obs Kiezel en Kei worden samengevoegd. Als locatie heeft de scholenstichting de ‘oude’ Staring College-locatie aan de Beukenlaan op het oog.

Ouders
Gehoopt wordt dat de nieuwe school  hier in het schooljaar 2027-2028 dienst kan gaan doen. Dat hebben OPONOA-bestuurd
er Henri Soepenberg en directeur onderwijsteam Co van Schaik per brief allereerst aan de ouders van de drie openbare basisscholen in Borculo laten weten.

Richting Campus
Co van Schaik: “Aanvankelijk hadden we het idee om in Borculo van drie naar twee scholen te gaan. Daarbij zou school Noord naar het gebouw van De Wereldboom verhuizen en de andere twee naar een nieuwe locatie. Dat plan werd achterhaald door de economische ontwikkelingen en enorm stijgende kosten van bouwprojecten. We hebben ons vervolgens georiënteerd op de optie alle drie de scholen naar één nieuwe locatie te verplaatsen op of bij de campus waar het Staring College inmiddels de nieuwe Borculose vestiging in gebruik heeft genomen.” De optie om als School Noord, H.W. Heuvelschool en obs Kiezel en Kei gezamenlijk op één nieuwe plek samen door te gaan wordt inmiddels omarmd door zowel de schoolleiding als medezeggenschapsraden. Ook met de gemeente Berkelland is overleg gevoerd. De plek aan de Beukenlaan waar het Staring College eerder gevestigd was, ‘staat’ inmiddels als favoriete locatie voor de toekomstige combi van een gezamenlijke basisschool, kinderopvang en mogelijke andere partners.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven