Suzan en Patrick Zieverink uit Ruurlo naar EK klootschieten


BERKELLAND – Bij het ingaan van de laatste wedstrijddag in Zwolle (Groenlo) was de afvaardiging naar de EK in Neuharlingersiel (Duitsland) zowel bij de heren als de dames zeker nog niet bekend. Diverse heren moesten nog flink punten scoren om bij de beste 10 te komen. Ook bij de dames waren de plaatsen nog niet vergeven. Tevens waren nog 3 heren in de race voor het kampioenschap en hadden nog kans op de titel die recht geeft op deelname aan de King & Queens wedstrijden in Ierland. Ook de allround titels (straat, veld en zetten) stonden op het programma.

Spanning
De spanning was behoorlijk toen op zaterdag morgen 23 maart de eerste heren van start gingen op de Oude Eibergseweg in Haarlo. KV Zwolle was de gastheer en had maar liefst 1700 meter parkoers uitgezet omdat de verwachtingen hoog waren. Ook de overige zaken zoals de wegafzetting en vervoer waren prima voor elkaar.

Heren
Bij de heren zijn 4 deelnemers uit de Achterhoek die een gooi doen naar de EK tickets. Na 3 van de 4 wedstrijddagen staan Arno te Brake en Ramon Halleriet (KV Zwolle Groenlo) op een 14e en 16e plaats. Zij moeten dus (heel) veel punten halen om nog een kans te maken op deelname EK. Jurgen te Brake (ook KV Zwolle) staat er beter voor met een 6e plaats, maar is zeker nog niet veilig. Patrick Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) staat op een 2e plaats en maakt nog kans op de eindoverwinning. Hij moet dan wel goed scoren en koploper William Hobbelink mag niet te veel extra punten pakken.

Extra punten
Arno en Ramon presteerden in beide omlopen niet op het gehoopte niveau. Hoewel Ramon nog wel een aantal extra punten pakte was dit onvoldoende om zich te plaatsen. Jurgen te Brake verbeterde zich in de eerste omloop met een 12e plaats niet. In de tweede omloop ging het duidelijk beter en hij pakte daarmee de 7e plaats in de totaaluitslag. Patrick Zieverink liet er geen gras over groeien dat hij zijn zinnen had gezet op de eindoverwinning. Hij ging als een raket uit de startblokken en wist de voorsprong tot het eind vast te houden. Met 1511 meter pakte hij gelijk de felbegeerde extra punten. Ook in de tweede omloop presteerde hij goed. In een spannende wedstrijd wist hij met 1425 meter een tweede plaats te behalen. Wederom waardevolle extra punten voor het totaalklassement.

Dames
Bij de dames helaas maar 1 deelneemster uit de Achterhoek nl. Suzan Zieverink, zusje van Patrick en ook lid van KV ‘t Broek. Suzan stond na 3 wedstrijddagen op een vrijwel zekere derde plaats. Suzan presteerde netjes zonder een uitschieter te hebben. Ze werd 3e in eerste omloop en 4e in de tweede. Na deze wedstrijden konden de punten opgeteld worden voor de totaaluitslag. Patrick bleek door de goede resultaten van de laatste wedstrijddag William Hobbelink met 2 punten voorbij te zijn. Hij is de winnaar van de Championstour onderdeel straat en mag als kopman van de Nederlandse delegatie naar het EK in Duitsland. Een prettige bijkomstigheid is ook nog dat hij hoogstwaarschijnlijk ook naar de King en Queen wedstrijden in Ierland wordt afgevaardigd.

Allround
Naast de straatwedstrijden waren er ook nog prijzen voor de allround titels. Deze worden bepaald door de uitslagen van de straat, veld en zetwedstrijden van dit zojuist afgelopen reeks wedstrijden. Patrick en Suzan zijn de enige deelnemers van de AKF die op alle onderdelen hebben deelgenomen. Patrick werd in een spannende reeks op 1 punt achterstand op William Hobbelink 2e. Suzan werd met 2 punten achterstand op Silke Tulk net als haar broer 2e in het dames klassement. Een mooi slot van een mooie reeks wedstrijden. Nu nog even doortrainen om te pieken op het EK klootschieten dat in het hemelvaart weekend georganiseerd wordt te Neuharlingersiel.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven