Werkgroep Ruurlo Schoon houdt 23 maart jaarlijkse Opschoondag van zwerfafval


RUURLO – Ondanks het feit dat vele rapers soms wekelijks actief bezig zijn met het rapen van zwerfafval is Ruurlo niet vrij van gedumpt zwerfafval. Plastic en metaal dat in de natuur terecht komt, valt uiteen en verspreidt zich in de grond en komt terecht in het milieu. Bewustwording van wat zwerfafval in de natuur aanricht, schreeuwt om een verandering in gedrag van de bewoners van Ruurlo. Gooi afval in een bak en niet in de natuur. Door samen te werken aan het opruimen van zwerfafval, wordt niet alleen de leefomgeving schoner maar ook de woonomgeving.

Door het overlijden van Herman Arentsen, vorig jaar, is de meest actieve en positieve zwerfafvalraper van de werkgroep weggevallen. Wie kende hem niet op zijn fiets met knijper en afvalzak in de aanslag dagelijks op zoek naar zwerfafval in Ruurlo? De Werkgroep Ruurlo Schoon bestaat al vele jaren en is helaas nog niet overbodig. De werkgroep is dan ook op zoek naar bewuste en actieve vrijwilligers die zich willen inzetten voor een schoon Ruurlo.

Meehelpen
Inwoners die zaterdag 23 maart mee willen om zwerfvuil te rapen, kunnen zich vooraf aanmelden bij Harry Bosch, tel. 06-51575904 of kom naar het Kerkplein op de actiedag. Materiaal voor de rapers is beschikbaar op het Kerkplein. Men start om 9.30 uur. Verzameld zwerfafval kan op 23 maart worden gestort in de container, geplaatst op het Kerkplein

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven