Wisselende resultaten Berkellanders tijdens AKF-klootschietcompetitie


BERKELLAND – Onder goede weersomstandigheden werd de elfde en voorlaatste AKF-competitie georganiseerd vanuit Winterswijk. Op het afwisselende ca. 5,8 km lange parkoers liet Zwolle (Groenlo) zich van de beste kant zien. Ze pakten overtuigend de dagwinst met 51 schoten. Maar liefst 7 schoten voorsprong op de rest.

Koploper
De mannen van Klein Dochteren, de koploper tot dit weekend hadden geen antwoord op de verwoestende uithaal van Zwolle. Met een nette score van 58 schoten behaalden ze een derde plek net achter Eibergen dat ook 58 schoten liet noteren. ’t Broek, enigszins gehandicapt door ziekte wist met 60 schoten goed te volgen en eindigde 4e net voor het verrassend sterke klein Dochteren 2 dat ook 60 schoten liet noteren. Onderlingen liet ook geen steken vallen en werd zesde net voor Respelhoek dat 63 schoten nodig had. ’t Broek 2 dat helaas ook niet compleet was, wist de schade beperkt te houden door ook met 63 schoten binnen te zijn. Rode lantaarndrager Dijkhoek maakt het rijtje vol en noteerde 72 schoten. Zwolle 2 moest helaas verstek laten gaan. Door de enorme uithaal van Zwolle is dit team met nog 1 wedstrijd te gaan Klein Dochteren gepasseerd in het totaalklassement. Zwolle heeft een kleine voorsprong van 2 schoten op Klein Dochteren. Dus gelopen is het nog zeker niet.

Tweede klasse
In de tweede klasse had koploper Onderlingen 2 een goede dag. In een mooie wedstrijd werd ’t Broek 3 in een directe confrontatie met 4 schoten verslagen. Toch was dit team uit Ruurlo niet ontevreden aangezien zij met 69 schoten de 2e plaats behaalden. Dit was 1 schot beter dan Heksenkring (Barchem) dat de derde plaats bezette. Zwolle 3 werd met 71 schoten vierde. Respelhoek 2 volgde met 75 schoten op de vijfde plaats. Eibergen 2 was ditmaal de hekkensluiter met 80 schoten. Dijkhoek 2 en Eibergen 3 moesten helaas verstek laten gaan. De laatste competitie is over 4 weken in klein Dochteren.

Foto: Archief

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven