5 mei wandelen voor de vrijheid in Geesteren


GEESTEREN – Op 5 mei, Bevrijdingsdag, worden de wandelroutes vanuit het Vrijheidsbos in Geesteren, te weten het Herdenkingspad (4 km) en de Vrijheidsroute (7 km), symbolisch geopend. Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn wandelaars van harte welkom in het Vrijheidsbos Geesteren waar de  twee routes starten. De startlocatie is nabij de kruising Oude Diepenheimseweg – Needse Tolweg. Onderweg en na afloop krijgen deelnemers kleine verrassingen die te maken hebben met Bevrijdingsdag. Deelname is gratis.

Dorpsboerderijen
Het Herdenkingspad gaat via De Sprakelberg over kerkepaden en zandpaden door het pittoreske dorp Geesteren met haar dorpsboerderijen en terug naar het bos. De Vrijheidsroute gaat over fraaie zandpaden en wegen door het coulisselandschap en over de essen van Geesteren. De route maakt een cirkel om het dorp en eindigt ook in het Vrijheidsbos. Langs beide routes staan QR codes met informatie over waar de twaalf oorlogsslachtoffers van Geesteren hebben gewoond en wat er met hen is gebeurd. Beide routes zijn mooie wandelingen en vanwege de achtergrond indrukwekkend. Niet voor niets gaan ze een onderdeel vormen van de Liberation Route, de route die loopt van Normandië tot Berlijn.

 Foto onderschrift 1:
Bewegwijzering Herdenkingspad en Vrijheidsroute vanuit het Vrijheidsbos Geesteren

Foto onderschrift 2:
Start en einde wandelroutes in het Vrijheidsbos Geesteren

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven