AKF klootschiet kampioenen bekend

BERKELLAND – Een spannende ontknoping in de 1e klasse van de AKF-competitie. Klein Dochteren 1 moest 3 schot goed maken op Zwolle om de titel mee te nemen naar Klein Dochteren. In een directe confrontatie lukte dit echter niet. Klein Dochteren kon het thuisvoordeel niet volledig benutten en moest zich gewonnen geven. Zwolle won de laatste wedstrijd met 1 schot na halverwege nog ruim 2 schoten achter te hebben gestaan. Een mooie en spannende afsluiting van de AKF-competitie.

Ruurlo
’t Broek uit Ruurlo dat de derde plek veiligstelde was niet goed op dreef. Met 57 schoten werden ze maar 5e in Klein Dochteren. Eibergen daarentegen was prima op dreef en met 51 schoten werden ze keurig 2e achter dag winnaar Zwolle. Eibergen had ’t Broek nog bijna achterhaald, maar kwam uiteindelijk 3 schoten te kort voor een 3e plaats in de competitie. De verrassing van dit seizoen was misschien wel ’t Broek 2. Dit team met 2 dames in de gelederen presteerde ook de laatste competitie weer prima. Het team had de pech dat het vaste kracht Geert Vruggink een groot deel van het seizoen verstek moest laten gaan. Nu ze weer volledig waren, versloegen ze met 54 schoten zelfs het eerste team uit Ruurlo. Een 5e plaat in de eindrangschikking was meer dan verdiend. Op gepaste afstand van de kopposities was het dit jaar ook spannend. Onderlingen wist de heren van Respelhoek net voor te blijven en werd keurig 6e. Zwolle 2 liet het in de laatste competitie liggen en werd daardoor 8e. Klein Dochteren 2 eindigde op de 9e plaats ruim voor hekkensluiter Dijkhoek.

Overige klassen
Ook in der overige klassen werd weer als vanouds gestreden om de dag winst en natuurlijk om de titels die te vergeven waren.
In de 2e klasse waren de verschillen ditmaal redelijk groot. Dag-winnaar Onderlingen 2 werd ruim winnaar in deze klasse. Zwolle 3 pakte de 2e plaat voor ’t Broek 3 dat de laatste competitie niet op dreef was. Heksenkring was dit wel en eindigde 2e in de dag uitslag en werd keurig 4e in de competitie. In de 3e klasse ging de titel naar Onderlingen 3 uit Haarlo. Dit team heeft maar liefst 15 schoten voorsprong op nummer 2 Respelhoek 3. In de 4e klasse was Klein Dochteren 3 duidelijk te sterk voor de overige teams. Met maar liefst 78 schoten voorsprong mag dit team het volgend jaar in de 3e klasse proberen. In de 5e klasse ging de titel wederom naar een team uit Berkelland. Hier was Respelhoek 5 de beste van dit seizoen door op de laatste wedstrijddag Zwolle 4 te passeren en met 1 schot verschil kampioen te worden. Ook in het 6e klasse was het tot het laatst spannend. Heksenkring 2 gaf de voorsprong bij het ingaan van de laatste wedstrijddag uit handen en moest het kampioenschap overlaten aan Winterswijk 2.  Al met al kunnen de Berkellandse teams terugkijken op een goed verlopen klootschietseizoen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven