Berkellandse Jongerenraad wil rechtstreekse busverbinding tussen Enschede en Doetinchem

BERKELLAND – Een aantal weken geleden heeft de Jongerenraad haar eerste advies gepresenteerd aan de gemeenteraad. De Jongerenraad wil de regio vernieuwen, verbeteren en toekomstbestendiger maken vanuit haar visie.

Het advies betreft een drietal concept-moties over het openbaar vervoer, dit zijn:
1. Realiseren van een buslijn Doetinchem-Enschede;
2. Verlichten van bushaltes in het buitengebied;
3. Hufterproof maken van banken en prullenbakken rondom bushaltes.


Aangenomen
Op 16 april is tijdens de raadsvergadering de buslijn motie unaniem aangenomen. Dit betekent dat het college haar best gaat doen om bij de provincie er voor te zorgen dat de nieuwe buslijn er gaat komen. Om dit signaal vanuit de gemeente richting de provincie te versterken, is de Jongerenraad bezig met het opstellen van een brief aan de statenleden over dit onderwerp.

Toezegging
De tweede en derde motie hebben voor nu een toezegging gekregen van de wethouder. Maar de jongerenraad gaat haar best doen om ook deze punten te realiseren. Wil je meer lezen en zien over dit besluit? Dat kan op de site van de gemeente. Wil je de Jongerenraad volgen? Je kan hen vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn onder de naam @jongerenraadberkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven