Europees top touwtrekken in Eibergen

EIBERGEN – TTV Eibergen kondigt met trots aan dat zij haar 50-jarige bestaan zal vieren met het Countus Internationale Touwtrekkampioenschap. Dit unieke evenement valt samen met het Eurovisie Songfestival in het Hemelvaart weekend van 10 & 11 mei 2024 en zal een groots evenement worden waar touwtrekliefhebbers uit heel Europa samenkomen om de strijd aan te gaan. Het beloofd een weekend vol opwinding, sportiviteit en verbroedering te worden met een hoog niveau van touwtrekken.

Topniveau
Terwijl in Malmö de jaarlijkse Europese liederen wedstrijd plaatsvind, zullen Europese touwtrekkers van topniveau in Eibergen gaan strijden in een spannend kampioenschap op het terrein van TTV Eibergen aan ’t Wievenveld. Met steun van ondernemend Berkelland zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang en het terrein zal langzamerhand worden klaargemaakt om straks meer dan 750 touwtrekkers te kunnen ontvangen. Met de deelname van 158 Europese topteams uit 9 verschillende landen belooft dit toernooi een spectaculaire ervaring te worden voor zowel deelnemer als toeschouwer. De teams uit binnen- en buitenland zullen hun vaardigheden en kracht testen in deze eeuwenoude en pure sport van het touwtrekken. In de touwtrekwereld staat een dergelijk evenement bekend om zijn samenkomst van sportiviteit, competitie en gemoedelijkheid; een bijzondere ervaring om mee te gaan maken!

 

Programma
De teams uit onder andere Zwitserland, Italië, Zweden, Duitsland, Noord-Ierland, Ierland, Engeland, België en uiteraard Nederland zullen op Hemelvaartsdag 9 mei aankomen in Eibergen. Op vrijdag 10 mei begint het touwtrek toernooi in de ochtend met de heren 600 kg, dames 520 kg en in de middag heren 700 kg en de junioren onder 23 jaar. Op zaterdag 11 mei staat op het programma: mixklasse 580 kg (mix van 4 heren en 4 dames), jeugd onder 19 jaar en in de middag de mixklasse onder 23 jaar en de koningsklasse van het touwtrekken heren 640 kg. Op zondag 12 mei zullen de teams Eibergen weer gaan verlaten.

Randvoorwaarden
Centraal bij het internationale toernooi staat uiteraard het touwtrekken met spannende competities, al wordt er ruimschoots aandacht besteedt aan de nodige randvoorwaarden om het tot een gezellig evenement te maken. Men kan gezelligheid en vermaak rond het veld vinden met onder meer diverse eetmogelijkheden, plekken voor een drankje, een kinderspeelplaats en muziek. Het Countus Internationale Touwtrekkampioenschap van TTV Eibergen is meer dan alleen een sportevenement; het is een gezinsvriendelijke en vermakelijke ervaring voor iedereen!

Informatie
Voor meer informatie over het evenement -of wanneer u uw steun wilt verlenen- kijk gerust op de website www.ttveibergen.nl of op de Facebook pagina.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven