Jonge paarden springen nu op 20 april in Ruurlo

RUURLO – De Youngsters Ruurlo 2024, de aanlegwedstrijd voor springpaarden van vier en vijf jaar oud, vindt komende zaterdag, 20 april, plaats op het Windmöllenveld in Ruurlo. De Youngsters stond eerst gepland op 8 april, maar toen was de bodem te nat. De organiserende Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo besloot de wedstrijd te verzetten naar 20 april. Springruiters kunnen zich nog opgeven, een startkaart is niet nodig.

Aanleg
Tijdens de Youngsters Ruurlo gaat het niet om de hoogste sprongen of snelste tijd, maar om de aanleg die het paard heeft voor het springen. Daarop worden de vier- en vijfjarige paarden beoordeeld door oud-hengstenkeuringscommissievoorzitter en KWPN-bestuurslid Cor Loeffen en Cameron Nijhof van hengstenhouderij Team Nijhof in Geesteren (Gld). Zij geven een live toelichting na elke combinatie en ook wordt de afstamming van het paard omschreven.

Mooie prijzen
De jonge paarden springen een vriendelijk parcours in een omheinde piste. Een goede ervaring opdoen is daarbij het belangrijkste. Er zijn ook mooie prijzen te winnen. Naast geldprijzen is er voor de rubriekswinnaars de Youngsters Bokaal, een deken én een waardebon van 250 euro voor een dekking bij Team Nijhof. Daarnaast zijn er vele andere mooie, door de sponsoren, beschikbaar gestelde prijzen.

Aanmelden of komen kijken
De vierjarigenrubriek begint vanaf 10 uur ’s morgens, de vijfjarige paarden zijn vanaf 13 uur aan de beurt. Er zijn nog wat startplekken vrij, opgeven kan via www.startlijsten.nl, zoek op Ruurlo – jonge paarden. Hier staat ook meer informatie over de wedstrijd. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de jonge springpaarden, de toegang tot het Windmöllenveld, kruising Hengeloseweg/Rommelderdijk in Ruurlo, is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven