Koningsdag voor jong en oud in Borculo


BORCULO – Op zaterdag 27 april vieren we in Borculo weer Koningsdag op de parkeerplaats aan de Kerkstraat. De Oranje Kindermarkt wordt georganiseerd in de Kerkstraat. Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd onder begeleiding van hun ouders bieden hun eigen spulletjes te koop aan. Bijvoorbeeld speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, kinder -tijdschriften en -boeken, puzzels of spullen die door kinderen zelf zijn gemaakt. Alles in het thema: Oranje, dus leef je uit!

Autovrij
De gehele dag wordt de Kerkstraat volledig autovrij gemaakt. Vanaf 08.00 kunnen de verkoopplekken ingericht worden, ook dan kun je niet met de auto bij de Kindermarkt komen. Parkeer daarom de auto op de Veemarkt of aan de Burgermeester Bloemersstraat ter hoogte van de sluis. Voor onze kleine bezoekers is er ook dit jaar weer een springkussen te vinden. Scouting uit Borculo organiseert en begeleidt weer leuke activiteiten. Alle onderdelen zijn gratis te bezoeken! Er zijn gezellig zitjes waar een drankje genuttigd kan worden of de suikerspin- en snoepkraam worden aangedaan.

Viswedstrijd
Vanaf 12.00 uur kan jong en oud zich aanmelden voor een nieuw onderdeel dit jaar met Koningsdag, de Viswedstrijd. Aanmelden kan bij het Kristalmuseum. Om 13.00 uur start de Oranje Fietstocht vanaf de parkeerplaats aan de Kerkstraat. Deze fietstocht met een lengte van ongeveer 20 kilometer is voor jong en oud te fietsen en laat zo weer een mooi gedeelte van ons mooie Achterhoek zien. De deelname is gratis. Tegen 14.30 barst de feestmiddag los. Jong en oud kunnen genieten van ‘Bandje voor de sfeer’. Deze band is meer dan zomaar een coverband; het is een onmisbare bron van feestelijke energie. Met een hart dat klopt voor feestvieren, weet deze band perfect hoe ze het publiek in beweging krijgen. “Rond 18.00 uur zullen we er een eind aan breien en hopen we er met elkaar weer een heerlijke Koningsdag van gemaakt te hebben!”. Zo laat de organisatie weten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven