Oranjemarkt op Koningsdag in Eibergen


EIBERGEN – Heerlijk struinen langs tal van kraampjes en genieten van lekkers, demonstraties en muziek. Dát doe je op 27 april tijdens Koningsdag in Eibergen natuurlijk. Wie weet vind je dat pareltje waarnaar je niet eens op zoek was. Dit jaar organiseert het Toeristisch Informatiepunt Eibergen (TIP) opnieuw de traditionele Oranjemarkt in het centrum. Al jaren is deze bruisende markt de grootste en gezelligste in de regio. Een ideaal dagje uit met de (klein) kinderen in het gezellige Eibergen. Alles mag te huur, te koop of ter informatie aangeboden worden, mits het natuurlijk binnen de grenzen van het redelijke valt. Zo zie je er particulieren en hobbyisten die hun waar aanbieden, maar ook ondernemers, verenigingen en stichtingen. Rondom de Oude Mattheuskerk, op dekentjes het gras, verkopen kinderen hun ‘oude’ speelgoed.

Berkelzomp
Luister naar live muziek op het open podium en sluit de dag af met een lekkere oliebol, een ijsje of een bezoekje aan de Eibergse horeca. Heb je dan nog tijd over, maak dat een vaart met Berkelzomp ‘De Snippe’. Laat je wegvoeren met de stroom, geniet van de natuur en luister naar de verhalen van de Berkelschippers. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke konings in Eibergen. De markt is tussen 10.00 en 16.00 uur en is voor bezoekers gratis, net als de parkeerplaatsen net buiten het centrum. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van het Toeristisch Informatiepunt Eibergen (TIP).  Voor meer informatie: TIP (Toeristisch Informatie Punt ) Eibergen, Grotestraat 59, tel. 0545-471911, Mail: [email protected]

TIP
Wil je weten wat er verder deze zomer te doen is in Eibergen of in omliggende dorpen als Beltrum en Rekken? De vrijwilligers van TIP, Toeristisch Informatie Punt hebben alle informatie. Ze vertellen je graag over de bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten. TIP is gevestigd in een prachtig karakteristiek pandje aan de Grotestraat 59. Naast wandel- en fietskaarten verkoopt de TIP ook ambachtelijke streekproducten, cadeau-artikelen en souvenirs. Voor vaarten met de gereconstrueerde historische Berkelzompen kun je eveneens bij de TIP terecht.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven