Stadswandeling ‘Sporen van joods leven’ in Borculo

BORCULO – Als opmaat tot de nationale 4 mei-herdenking en 5 mei-viering organiseert de Stichting Synagoge Borculo een stadswandeling onder de naam ‘Sporen van joods leven’ op zondag 28 april om 11:00 uur. Onder leiding van gids Sallo Roozendaal voert de wandeling vanaf de synagoge, Weverstraat 4, langs veel locaties die verwijzen naar en herinneren aan de rijke joodse geschiedenis in Borculo. De wandeling, die ongeveer anderhalf uur duurt, eindigt bij de synagoge die daarop bezichtigd kan worden, desgewenst met begeleiding. De deelname is gratis, een gift wordt gewaardeerd.

Eerste keer
Vorig jaar deed de synagoge van Borculo voor de eerste keer mee aan het nationale herdenkingsprogramma ‘Open joodse huizen’ als de inleiding tot de nationale 4 mei-herdenking en 5 mei-viering. Onder het motto
‘Een huis is op zijn eigen manier een verhalendrager en het is mooi om dat één keer per jaar te belichten’ werden in Borculo, naast de synagoge, twee huizen bezocht waar bezoekers en bewoners verhalen deelden over mensen die er woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. De belangstelling voor deze wandelingwas boven verwachting groot. Het aantal huizen dat ervoor in aanmerking komt, nl. twee, is echter dusdanig klein dat gekozen werd voor een andere invulling. Met de nieuwe opzetkrijgen veel meer locaties die verwijzen naar de joodse historie in Borculo de aandacht die ze verdienen.        

Informatie
Voor reserveren en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie synagogeborculo.nl/activiteiten. Telefonisch inschrijven: 0545
271223 of 06 20407868.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven