Tal van activiteiten op zondag 5 mei in Borculo


BORCULO – De Voorjaarsfair in Borculo heeft zo zijn charme. Op zondag 5 mei valt er weer van alles te beleven in het bruisende Berkelstadje. De 29e editie van de Voorjaarsfair, ook wel Bloemetjesmarkt genoemd, belooft een boeiend en bloeiend geheel te worden met volop bloemen, planten en tal van activiteiten.

Winkels geopend
Op zondag 5 mei tussen 12 en 17 uur komen bezoekers -jong en oud- aan hun trekken. De meeste winkels zijn geopend. Een belangrijk onderdeel van de gratis toegankelijke Voorjaarsfair is de bloemenmarkt. Daarmee maakt Borculo het verschil, want dergelijke markten worden in de regio nog amper gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Centrum
Winkelend publiek is van harte welkom en verder is er van alles te doen in het centrum. Zo is er de bloemenmarkt, een braderie, straattheater en men kan nagenieten of even uitrusten op gezellige terrassen. Want ook aan de inwendige mens is gedacht. Modeshows en muziek-, dans- en kinderactiviteiten ontbreken niet. In de Kerkstraat kunnen kinderen zich uitleven op twee springkussens. Zij krijgen ook de mogelijkheid tolletjes te maken. Om 13.30 en 15.00 uur worden er modeshows gehouden. Er zal door voornamelijk Borculose modellen de mode voor de komende zomer worden geshowd. De laatste trends op het gebied van dames-, heren- en kindermode passeren de revue. Ook schoenen, brillen en zelfmaakmode komen aan bod. Het belooft dus weer gezellig druk te worden in Borculo op deze eerste zondag van mei. De bijzondere sfeer valt altijd in de smaak. Bezoekers kunnen de volgende programmaonderdelen verwachten:

  • Modeshow met shows om 13.30 en 15.00
  • Divers Straattheater
  • Live muziek
  • Gymvereniging Borchelo
  • Scouting Borculo
  • Markt met diverse aanbieders van bloemen
  • Gezellige terrassen
  • De meeste winkels zijn open
  • Markt is van 12.00 tot 17.00 dan zijn de winkels ook open


Moederdagactie
Tijdens de Voorjaarsfair gaat traditioneel de Moederdagactie van start. De actie loopt tot 12 mei. Tijdens deze periode krijgen betalende klanten bij de Borculose winkeliers (aangesloten bij de BOV) een bon waarop zij hun naam en adres moeten invullen. De bonnen kunnen worden ingeleverd in speciale bussen bij Schuurman Schoenen, Dick Meilink Mode en Albert Heijn. De winnaars krijgen op Moederdag (zondag 12 mei) een ‘Ontbijt op bed’ thuisbezorgd. Dat gebeurt tussen 9 en 10 uur. Om mensen niet te overvallen, krijgen ze de dag ervoor een telefoontje. Het gaat om een rijkelijk ontbijt met belegde broodjes, melk, fruit en een roosje.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven