4 mei herdenking in Neede

NEEDE – 4 mei: Dodenherdenking oorlogsslachtoffers. Tegen 20 uur zal de herdenking bij het monument op de Needse Berg plaatsvinden met de taptoe, 2 minuten stilte en het Wilhelmus gespeeld worden.
Namens de gemeente zal wethouder Gerjan Teselink een korte toespraak houden en enige leerlingen van de Dr. Ariënsschool dragen een gedicht voor. Daarna zullen er enkele kransen gelegd worden door o.a. wethouder Teselink namens de gemeente Berkelland, het 4 en 5 mei comité, het Veteranen Platform, ouderenbonden en Amnesty International ter nagedachtenis aan de gevallenen.
Muziekvereniging Crescendo uit Neede verzorgt de passende muzikale omlijsting.

Krans
Wanneer u namens een organisatie een krans of bloemstuk wilt leggen, neem dan contact op met het comité. Er kan voor het vervoer van en naar het monument gebruik gemaakt worden van de Vlearmoesbus.

Gehele jaar
Bevrijdingsroute fietsen of wandelen
De fiets- en wandelrouteboekjes met plaatselijke verhalen over de 2e Wereldoorlog, zijn nog steeds verkrijgbaar bij Streekwinkel In den Vlearmoes, Oudestraat 45, Neede en het VVV-kantoor, Oudestraat 52C. Dit is een permanente route en u kunt deze het hele jaar nog fietsen en/of wandelen.
De route is educatief en ouders kunnen deze met hun kinderen afleggen om zo meer te weten komen over de 2e Wereldoorlog en wat er zoal in Neede en omstreken gebeurd is destijds.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven