Achterhoek doet mee in Europa

BERKELLAND – Slechts twee kandidaten uit de Achterhoek staan in de top van de lijsten voor de Europese verkiezingen. Beide kandidaten zijn terug te vinden op de CDA-lijst.

Jonge kandidaten
Met bestuurskundige Merel Balduk (26) uit Didam op plek 7en de Aaltense agrariër Arjan Tolkamp op plek 10 is er erkenning voor onze regio binnen het CDA. Zij lopen beiden ondanks hun jonge leeftijd al enkele jaren mee. Beiden zien dat in Europa een krachtig instrument voor defensie,veiligheid en welvaart ligt. Tolkamp, die dicht aan de Duitse grens woont, wil stikstofbeleid met een eerlijk Europees speelveld en Balduk staat onder meer voor duidelijkeEuropese oplossingen tegen illegale immigratie. Beiden zijn maatschappelijk actief en weten dat je kinderen wilt laten opgroeien in een fatsoenlijk Nederland en Europa. “Voor ons jongeren zeker fijn dat het CDA onder Henri Bontenbal met een heuse comeback bezig is. Eerlijkheid duurt toch het langst!”

Berkelland spreekt mee over Europa
De Berkellandse fractievoorzitter Theo Helmers is blij met de Achterhoekers op de CDA-lijst: “Ik spreek Arjan Tolkamp en Merel Balduk vaak. Zij kunnen Nederland en onze regio nog meer op de Europese kaart zetten en hebben de lessen over fijn samenleven in onze regio geleerd. Opvallend is dat er vaker naar de Achterhoek wordt gekeken. Vorige week werd bekend dat de Berkellandse CDA-wethouder en econoom Arjen van Gijssel zitting neemt in de Europese VNG-commissie namens de 342 Nederlandse gemeenten. Zijn aandachtsgebied: een economisch sterk platteland. Sterke regio’s in Europa blijven belangrijk en zeker voor de Achterhoek met gunstige afzetgebieden binnen Europa voor onze agri-sector en de bloeiende maakindustrie.

Op de foto: Theo Helmers met Europees kandidaat Merel Balduk

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven