AtelierRoute Berkelland op ruim 50 locaties tijdens Pinksteren


RUURLO –  Tijdens de pinksterweekend (19 en 20 mei) kunnen inwoners van de Achterhoek en toeristen weer genieten van de AtelierRoute Berkelland. Op ruim vijftig locaties laten ruim tachtig kunstenaars hun kunstwerken zien. De ateliers zijn open van 11.00 tot 17.00 uur. In de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo wordt een overzichtstentoonstelling ingericht. Alle kunstenaars laten daar één kunstwerk zien. Het Kulturhus zou men zo als startpunt kunnen zien.

Vierde keer
Tijdens de pinksterdagen houdt KunstKring Ruurlo voor de vierde keer de AtelierRoute Berkelland. Op die twee dagen openen (vrijetijds)kunstenaars in heel Berkelland de deuren van hun ateliers voor het publiek. Er zijn ook kunstenaars, die buiten Berkelland wonen, als gast aanwezig op sommige locaties. Daar zijn dan werken te bewonderen van meer dan één kunstenaar. De AtelierRoute Berkelland biedt ook de gelegenheid om van de natuur te genieten omdat de locaties vaak in landelijk gebied liggen. Voor toeristen op de fiets is het een heel mooie kans om kunst te beleven in de schitterende omgeving van de grote en kleine dorpen in Berkelland. Er zijn veel verschillende technieken te zien; keramiek, schilderkunst, beeldhouwwerk, glaswerk, kombucha-kunst en nog veel meer.

Routeboekje
In het routeboekje staan alle namen van de kunstenaars overzichtelijk vermeld en op de kaarten staan de locaties aangegeven. Bij alle locaties staan grote borden opgesteld, zodat ze al van verre zijn te herkennen. Het boekje is gratis te verkrijgen bij alle locaties, VVV-kantoren in Berkelland en het Kulturhus in Ruurlo. Het bezoeken van de ateliers is ook gratis. Een vrije gift wordt echter zeer gewaardeerd. Maar let op: de VVV-kantoren zijn met Pinksteren dicht, dus haal tijdig het boekje op.

Informatie
Meer informatie over de AtelierRoute is te vinden op de expositie-pagina op de website van Kunstkring Ruurlo.

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven