Berkeltip: jij bestaat bijna alleen maar uit water, dus hou het water schoon

BERKELLAND – Een mooie ceremonie was dat gisteren, helemaal ter meerdere eer en glorie voor mij, om mij drinkbaar te krijgen. Mijn belang, maar ook die van jullie! Want waar zouden jullie zijn zonder schoon water.

Was getekend, De Berkel!

Tip 2
De tip die ik jullie mensen vandaag graag mee zou willen geven is dat jullie, net als ik, voornamelijk uit water bestaan. Als je iets smerigs aan mijn water toevoegt, word ik daar snel ziek, zwak en misselijk van.

Dat begrijp je misschien beter als je me met een organisme vergelijkt. Als jullie verkeerde dingen eten word je er ook ziek van. Of… misschien is dat toch niet helemaal een goed voorbeeld. Want gek genoeg zie ik jullie dingen in jezelf stoppen die ook helemaal niet gezond zijn, waar jullie zelf ook ziek van worden. Misschien niet van vandaag op morgen, dan toch wel op de lange termijn.

Laat ik een andere vergelijking zoeken: jouw auto. Daar lijkt de gemiddelde mens net iets voorzichtiger mee om te gaan dan met zijn eigen lichaam. Je kijkt wel uit dat je diesel in je benzine-auto gooit. Toch? Want als je dat wel doet stopt ie er al na een kilometer mee. Moet je de tank leeg pompen en de aders naar de motor helemaal leegzuigen.

Ik zou het best fijn vinden als je mij ook behandelt als was ik je auto. Zo’n gek beeld is dat trouwens niet. Ik ben ook een transportmiddel! Ik draag boten, ik vervoer water, ik heb rijke bouwstoffen bij me voor jullie akkers.

Ik ben zelfs een transportmiddel met aanhanger! Als het hard regent vang ik alles op wat jullie willen afvoeren en breng het naar de IJssel die het naar het IJsselmeer brengt en van daar gaat het weer naar de zee.
Als het lange tijd droog is heb ik altijd nog wel weer wat water in de aanbieding om jullie gewassen te laten groeien en de dieren te laten drinken.

Alle reden om me gezond te houden toch?
Ie kunt better mar zunig weane met mie.

Bij de foto’s
op zoek naar de bron
er is een cameravrouw mee voor een documentaire en die moest het quellegebied natuurlijk ook vastleggen
op pad

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven