Circusfeest ging dankzij hulp toch door, ondanks slechte weer

NEEDE – Rotaryclub Neede organiseert jaarlijks een kinderdagkamp. Dit evenement wordt mede gefinancierd van de opbrengst van de actie Sterren Stralen. Jaarlijks geeft dat veel kinderen een leuke dag. Er gaat vooraf natuurlijk de nodige tijd gaan zitten in de organisatie van het dagkamp. Rond het thema circus zou vrijdag 3 mei een heuse circustent worden opgetuigd in de Ordelmanskoele op de Berg in Neede. Het is jammer als de weersvoorspellingen dan zo slecht zijn dat naar een andere locatie binnen moet worden gezocht.

 

Hulp
Maar als de nood het hoogst is, blijkt de redding nabij. Van allerlei kanten werd hulp geboden om een grote groep kinderen toch een fijne dag te bezorgen. Sporthal Optisport, stelde namelijk de hele dag gratis (!) de grote Spilbroekhal in Neede ter beschikking, inclusief het gebruik van allerlei sportattributen. Eén telefoontje was daarvoor genoeg. Verder sponsorden verschillende supermarkten het festijn met allerlei producten. AH Eibergen kwam bijvoorbeeld met een bedrag van bijna 250 euro in de vorm van statiegeldbonnen. Janet Bannink van Gezond4you gaf met haar hond Pip een optreden als dompteur. Zij liet haar hond in de piste allerlei kunstjes vertonen. Tot groot vermaak van de kinderen.

60 kinderen
Mede dankzij hen, en de organisatoren natuurlijk, hebben zo´n zestig kinderen een geweldige dag gehad waar ze de hele dag bezig waren met zaken die in een circus zoal gedaan worden, zoals: googelen, koorddansen, jongleren, acrobatiek, etc.. Het was de derde keer dat het kinderdagkamp werd georganiseerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven