Dansend robotje in BIEBlab Berkelland

RUURLO/EIBERGEN – In het BIEBlab op woensdag 5 juni (Ruurlo) en woensdag 12 juni (Eibergen) leren de deelnemers hoe ze robotje Ozobot EVO kunnen laten dansen.

Aanmelden
Beide woensdagen begint het programma om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek houdt BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.
Robotje Ozobot EVO gaat dansen. Wie kent het leuke robotje ‘Ozobot EVO’ al? Je kan deze programmeren door een route met stiften te tekenen; Ozobot kan de lijnen volgen en zo over een ondergrond bewegen. Maar Ozobot EVO kan nog meer, want hij heeft ook sensoren om obstakels te zien en te volgen.

Ozobot
In dit BIEBlab gaan de cursisten aan de slag met alle sensoren en besturingsmogelijkheden van Ozobot. Doet Ozobot wel precies wat zij van hem vragen Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd, een samenwerking van de bibliotheek en ‘Culturije’ . De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de middag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven