fotoreportage: Voorjaarsfair in Borculo


BORCULO – Op zondag 5 mei viel er weer van alles te beleven in het centrum van Borculo. De 29ste editie van de Voorjaarsfair, ook wel Bloemetjesmarkt genoemd, was weer een boeiend en bloeiend geheel met volop bloemen, planten en tal van activiteiten. De markt vomd plaats van 12.00 tot 17.00 uur. De meeste winkels waren geopend. Een belangrijk onderdeel van de gratis toegankelijke Voorjaarsfair was de bloemenmarkt. Daarmee maakt Borculo al jaren het verschil, want dergelijke markten worden in de regio nog amper gehouden. De organisatie was in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Naast de bloemenmarkt was er een braderie, straattheater en waren de terrassen geopend. Gymvereniging Borchlo en Scouting Borculo levereden ook bijdragen aan de middag. Aan de inwendige mens was ook gedacht. Modeshows en muziek-, dans- en kinderactiviteiten ontbraken niet. In de Kerkstraat konden kinderen zich uitleven op twee springkussens. Zij kregen ook de mogelijkheid tolletjes te maken.

Moederdagactie
Tijdens de Voorjaarsfair gaat traditioneel de Moederdagactie van start, die loopt tot 12 mei. Tijdens deze periode krijgen betalende klanten bij de Borculose winkeliers (aangesloten bij de BOV) een bon waarop zij hun naam en adres moeten invullen. De bonnen kunnen worden ingeleverd in speciale bussen bij Schuurman Schoenen, Dick Meilink Mode en Albert Heijn. De winnaars krijgen op Moederdag (zondag 12 mei) een ontbijt op bed thuisbezorgd. Dat gebeurt tussen 9.00 en 10.00 uur. Om mensen niet te overvallen, krijgen ze de dag ervoor een telefoontje. Het gaat om een rijkelijk ontbijt met belegde broodjes, melk, fruit en een roosje.

Jaime Lebbink en Rien Westrum maakte een fotoreportage van de dag

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven