‘Frisse start voor Alzheimer Trefpunt Berkelland’

BORCULO – Er is goed nieuws voor de inwoners van Berkelland. Het Alzheimer Trefpunt Berkelland opent vanaf 7 juni weer zijn deuren. Nadat het een jaar niet mogelijk was om de informatiebijeenkomsten te organiseren, gaat het Alzheimer Trefpunt Berkelland weer regelmatig voor de doelgroep interessante thema’s behandelen. Voor dit jaar staan er drie bijeenkomsten gepland.

Tijdens de bijeenkomsten bespreekt de gespreksleider van het Trefpunt met een deskundige een thema. De bijeenkomsten worden georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Men krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op de vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Daardoor is het Trefpunt ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact.

Gemeentehuis
De vrijwilligers van het Alzheimer Trefpunt Berkelland zijn heel blij met het gemeentehuis van Berkelland op de Marktstraat 1 in Borculo, als nieuwe locatie. Het is een herkenbare plek voor alle inwoners Berkelland. Op de dagen waarop het Alzheimer Trefpunt plaatsvindt, worden gasten bij de balie verwelkomd door één van de medewerkers van het Trefpunt. Dit jaar zullen er in juni, september en november bijeenkomsten worden georganiseerd. De eerste bijeenkomst is 7 juni. De overige data zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

Start
De startbijeenkomst op vrijdagochtend 7 juni krijgt een feestelijk tintje. Met de zomervakantie voor de deur is er gekozen voor het thema ‘Vakantie en Dementie’. Naast informatie over dit thema wordt de film Kapsalon Romy gedraaid. Een film over dementie vanuit het gezichtspunt van een kleindochter met haar oma. Haar oma heeft geheugenproblemen. Oma is druk in haar kapsalon en ze gaan samen op reis.

Gratis
De inloop is gratis. Het begint om 9.30 uur, het programma start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. In verband met de maximum capaciteit van de locatie heeft het de voorkeur dat men zich van tevoren via de mail aanmeldt. De primaire doelgroep, mensen met dementie en mantelzorgers hebben voorrang.

Aanmelden kan via [email protected].

Meer informatie over Alzheimer Trefpunt Berkelland op www.alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-nederland-oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-berkelland.

Voor meer informatie kan men ook kijken op de website over dementie of bel (gratis) de DementieLijn op 0800-5088.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven